fredag 25 december 2009

Passet i förrgår: 8 km - 41.46

Man är ingen proffsbloggare när man skriver om ett pass i förrgår... Men julefriden får gå före och här kommer en kort rapport i efterhand.

I tisdags kände jag att mitt vänsterknä var bättre igen. Jag har använt andra skor när jag varit ute med hunden och det har till viss del hjälpt. Planen för veckan var tre pass och i tisdags hade vi busväder så det första kom som sagt först i förrgår.

Det blev ett lugnt pass, träningsprogrammet sa sex km men jag tycker att det ligger lite lågt för min nuvarande form så jag tog en åtta i alla fall.

Väglaget var sådär äckligt som det blir när snön reagerat med vägsaltet. Poröst och helt utan fäste i frånskjutet. Eftersom vi har en smal väg så blev det ett och annat kliv i vägrenen vilket fick till följd att vänsterfoten slant ytterligare. Ingen större fara och jag var aldrig på väg att trilla eller så men frustrerande.

Jag kände ingenting i knäet och jag joggade fram och tillbaka på 41.46, ett snitt på5.12/km. Ett snitt på 147 bpm och ett max på 161 visar också att jag tagit det ordentligt lugnt mot mitt vanliga tempo.

Bakslaget kom igår, på självaste julafton. Ordentligt instabilt i vänsterknäet som på något sätt känns överrörligt i knäleden. Åt fel håll då. Betydligt mer ont än tidigare och ingenting att springa på under resten av veckan.

Så nu är det det här som gäller fortsättningsvis:

4 kommentarer:

 1. Tråkigt med knät Joel! Låter mysko, har du någon som kan kolla på det??
  Hursom....krya på dig och en riktigt god fortsättning!!

  SvaraRadera
 2. Usch då, kan inte en naprapat hjälpa? Hoppas du blir bra snart & god jul!

  SvaraRadera
 3. Kolla upp det så fort som möjligt om det inte blir bättre. Krya på dig! Och god fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Jag har en naprapat i bekantskapskretsen så jag ska höra med honom. Har kört lite extra ITB-stretch ocskå ifall det är det som spökar.

  Tack för omtanken!

  SvaraRadera