söndag 6 december 2009

Dagens pass: 18 km - 1.25.34

Längsta passet sedan Jämjöhalvan för exakt en månad sedan. Ligger efter min plan vad gäller distans men skyndar långsamt. Vänsterknät känns faktiskt riktigt bra nu vilket är skönt, dessvärre har nya åkommor tagit dess plats.

För några år sedan, tre tror jag, fick jag en överansträngningsskada i vänster hålfot. Det kändes som att något var brutet och det gick knappt att gå. Jag blev remitterad till röntgen två gånger utan att de hittade något innan jag träffade en distriktsläkare som var intresserad av idrottsmedicin. Jag kommer inte ihåg vad åkomman hette men det hade med överbelastning att göra och gav smärta på fotens insida vid främre delen av fotvalvet. Vad jag minns så kändes det initialt som det gör nu.

Dags att köpa nya skor och se om det hjälper.

Eftermiddagen bjöd familjen på en husvisning så jag kom inte ut förrän halv fem idag vilket innebar 18 km i beckmörker. Halva rundan gick i en ny riktning och på nyasfalterad, plan väg. Tempot var initialt riktigt bra, 4.35-4.40 men vartefter benen stumnade framåt 14 km så sjönk tiderna ner mot 4.50. Inte heller det så tokigt över 18 km men jag var verkligen stum. Flytet är tillbaka i benen initialt men jag håller inte distansen ut.

Med lite mer driv så slapp jag också blåsbildningen på högerfoten. Jag kan verkligen konstatera att det har med steg/tempo att göra.

Totaltiden 1.25.34 innebär ett snitt på 4.45, diagrammet visar hur jag sakta tappade fart. Kilometer nummer åtta ringde telefonen, tog lite tid att kolla så att det inte var frun.Snittpuls 169 med ett max på 175.

4 kommentarer:

 1. Det låter som du fick till ett bra mörkerpass där!! =)
  Hoppas det inte är allvarligt med din fot.

  SvaraRadera
 2. Man tackar. Njaä det är inte så farligt nu men det kanske blir. Vet inte riktigt hur jag ska komma till rätta med det bara. Det är ju inte som att jag sprungit livet ur mig sista tiden...

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket pass! Jag hoppas kunna spränga 5-minutersvallen inom kort, åtminstone på femkilometersrundan :)

  SvaraRadera
 4. Petra; Fem minuter är nog lite som drömmilen under 4, en mental blockering. När du väl tagit steget under så är det inte så svårt att kapa fler sekunder. Sen börjar man ju såklart sikta på 4.50 osv men det är en annan historia.

  SvaraRadera