tisdag 1 december 2009

Dagens pass: 12,76 km - 59.26

Enligt Murphys lag så är ljuset i tunneln oftast ett mötande tåg eller en "no exit"-skylt men idag tror jag att jag glimtade lite riktig sol.

Sent eftermiddagspass på knappa 13 km och jag hade förberett mig mentalt idag. Tror att man inom fotbollen brukar säga att det inte bara är att ställa ut skorna, lite så har jag det också. Visst kan jag ge mig ut och springa på vinst och förlust men ska det vara kvalitet så måste jag vara bättre förberedd än vad jag varit senaste veckorna.

Tempot var bra idag, 4.39 i snitt och en medelpuls på 166 bpm (detta värde ska förstås ses med vetskapen att första kilometerns snitt 146 bpm drar ner medelvärdet, medianen är nog snarare uppåt 170.

Rundan går ner mot uddens ostligaste spets och bjuder på en fin stigning åt varje håll. Trivsam miljö att springa i också om det inte vore för det här med väglutningen. Kvällspassen funkar bättre då det är mindre trafik och jag kan hålla mig i mitten av vägen.

Vänsterknät är fortfarande inte helt hundra, bensparken flyter inte som den ska men det gör inte ont i alla fall. Mer ITB-stretch anbefalles. Ska också prova några av Petras övningar för att se om jag kan komma till rätta med problemen.

Sammanfattningsvis en bra start på december!

4 kommentarer:

 1. Låter bra Joel!!
  Den där doseringen på vägen för att vattnet ska rinna av är inte rolig. Det var en av orsakerna till att jag fick löparknä i våras. Det var också vänster sida, antagligen är det för att benet hela tiden har lite längre ner till marken och blir överansträngt.

  Haveriutredningen som min naprapat gjorde visade en del andra faktorer också som löpstil och att jag helt enkelt tränade mer än vad kroppen klarade av och var överansträngd.

  Petras övningar verkar toppen, kör också mycket ITB med ditt patenterade liggunderlag så blir det jättebra ;)
  Håller tummarna för dig!!

  SvaraRadera
 2. Vilket bra pass du fick till, härlig km-tid. Och nej, det är inte bara att sätta på sig dojjorna och sticka ut. Lite mental ladd och förberedelse krävs alltid. Vissa pass kan jag till och med känns mig lite nervös över.

  SvaraRadera
 3. Later som ett harligt pass i mysig miljo! Fast jobbigt med vaglutningen. Det ar ju nastan det varsta som finns om det dessutom haller pa en langre stracka.

  Anga. ITB'n - det kommer fler ovningar och stretchovningar fran mitt hall - hoppas det fixar sig snart!

  SvaraRadera
 4. Daniel; Jag är helst säker på att lutningen, plus slitna skor, är förklaringen. Nu ska vi ju förhoppningsvis flytta till våren och jag ska köpa nya pjuck så bättring utlovas.

  Anna; Bara att sätta i bastaktiksskivan i stereon och börja ladda. :-)

  Petra; Man tackar för övningarna. Höften är ett kapitel för sig, ofta där jag fått ont tidigare så lite styrkeövningar kommer göra gott.

  SvaraRadera