tisdag 8 december 2009

I valet och kvalet

Som ni säkert läst så ligger vårt hus ute till försäljning och vi letar så smått nytt även om den feta damen inte sjungit än vad gäller bud på vårt nuvarande hus.

I skrivande stund velar vi mellan två alternativa hus som i det mesta skiljer sig rätt markant.

Alt 1; Byggt 1929 med allt vad det innebär. Ganska omfattande renoveringsbehov, främst badrum och kök, samt en framtida utbyggnad då det bara är 105 m2. Utgångspriset är 1,2 miljoner och 8-900' kan man nog räkna med i renovering. Stort problem är att det i stort sett saknar förvaringsmöjligheter och garderober blir svårt att få in pga snedtak på övervåningen. Trots detta är det något av ett drömhus med stor potential.

Alt 2; Kedjehus i 1½ plan byggt 1980 med allt vad DET innebär. I stort sett totalrenoverat vad gäller ytskikt. Bara att flytta in och fixa lite tapeter vi inte tycker om. Behöver se över ventilationen och gärna smäcka in en braskamin. På negativa sidan finns en mycket liten tomt med det mesta av ytan i norrläge. Utgångspris 1675' men vi får nog ta i en bit över det om vi ska få det.

Idag på eftermiddagen hade det inte kommit några bud på alternativ ett . Vi vet inte förrän imorgon om vi ens har bud på vårt hus så än så länge får vi ligga lågt. Alternativ två kommer ut på marknaden efter nyår om vi inte lyckas deala till oss ett köp innan dess.

Svettigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar