tisdag 8 december 2009

Dagens pass: 8,1 km - 39.44

Som så många andra så bjöd dagen på första passet i Szalkais sexmånadersprogram. I 3.30-programmet innebar det åtta kilometer på 40-42 minuter.

För yours truly var det även första passet i ett par sproilans Gel Kayano XV. Det kändes att det var på tiden att jag bytte skor. Knäna kändes svajiga som vanligt men höfterna otog mycket mindre stryk.

Jag har bestämt mig för att följa programmet från start även om herr Sz menar att det går bra att hoppa in vid nyår om man redan är igång. Jag tänker att det kan bli en bra upptrappning, evetuellt lägger jag på några kilometer på långpasset för att komma upp lite i veckodos. Jag ska också försöka anpassa min löpning efter de rekommenderade tiderna, det borde innebära mindre slitage på kroppen.

I lite snöblandat regn blev det 8 km i 4.55-tempo. Nothing fancy men jag ville känna på de nya skorna som sagt. Medelpuls på 155 bpm, max på 165. Tog fram höjdkurvan för min vändbana, ni kanske kan gissa var pulsen var uppe på 165? :-)

2 kommentarer:

  1. Szalkai-programmet verkar vara bloggosfarens mest omtyckta. Mate lasa mer om det! Han har ju halvmaraprogram ocksa - har du testat?

    SvaraRadera
  2. Nope, Petra, jag har inte testat halvmaraprogrammet. Egentligen har jag bara testat halva marathonprogrammet också. Och då bara ta-mig-runt-versionen.

    SvaraRadera