söndag 13 december 2009

Dagens pass: 10 km piratpass - 44.05

Goodbye hussäljarångest - hello mitt gamla löparjag.

Det blev ingen åttakilometare igår och inget långpass idag. Tiden har helt enkelt inte funnits. I går skrev vi kontrakt på vårt hus, med besiktningsförbehåll. Besiktningen gjordes idag så gårdagen ägnades åt fix inför denna. Idag har vi varit hos goda vänner och pratat husrenovering och blivit bjudna på mat. Eftersom jag inte ville missa avsnittet av John Adams efter två veckors uppehåll fick det bli en milrunda.

Det fanns mycket i kroppen som ville ut. Den där känslan av lite krypångest som funnits under de senaste veckorna. Känslan av att inte riktigt styra skutan.

Öppnade första kilometern på 4.45 och kände att det fanns möjlighet till en fin tid idag. De nya skorna dämpar fint och tidigare knäkänningar var helt borta. Kilometer två gick på 4.27 och flytet var där. Nollgradigt ute och en hög och fin luft som hittade helt rätt väg ut i kroppen.

Idag var det meditation att springa. Eller en rejäl jävla mangling. Balsam för själen i alla fall.

Kilometrarna tre till tio låg alla i spannet 4.20 till 4.23. En liten föraning vid fem kilometer att jag inte skulle orka men det höll hela vägen.

44.05 med fleecetröja, reflexväst och tjocka tights lovar gott inför Sylvesterloppet om några veckor. Relativt flack bana i Kalmar gör att jag nog ska ta mig under 44 minuter om det inte är halt.

Sammanfattningsvis så gick jag på hårt utan att för den skull få väggkänning. Antagligen helt rätt tempo för dagen. Snittpuls på 167 och maxpuls på 177.

Nu när hjärnan är rensad så ska jag återta kontrollen över tillvaron, ladda inför jul och efterföljande helger och se till att komma in i Szalkaischemat ordentligt.

5 kommentarer:

 1. Ahhhh!! Ett Piratpass, löpning när den är som bäst!! =)
  Bra jobbat Joel!!

  SvaraRadera
 2. Nytt pers bara sådär alltså. Härligt jobbat!!

  SvaraRadera
 3. Piratpass när de är som bäst!

  Staffan; Ja se på f*n, jag trodde att jag hade 43,37 som pers. Ytterligare ett bevis för att man är slut i huvudet för tillfället...

  SvaraRadera
 4. Stort att persa i nollgradigt och ordentligt påpälsad.

  SvaraRadera