torsdag 15 oktober 2009

Två ballerinakex och ett maxpulstest

När man är föräldraledig så fikas det en en hel del. I alla fall gör jag det och det är väl inte för intet som ordet lattemamma dykt upp i svenskan.

I området där vi bor så är det många som är föräldralediga. Det är ett nybyggt område och babyboomen lät inte vänta på sig ;-) Varje torsdag ses vi hemma hos någon och fikar och snackar dynga. Jag och nio mammor... Men även i min ensamhet fikar jag så mycket jag kan. En bulle här, en muffin där - det är en av mina topp fem hobbies.

När jag var ute med hunden igår så tog jag på mig min pulsklocka för att få en uppfattning om hur mycket jag förbränner på en halvtimmes powerpromenad i terräng. Väl hemma så kan jag säga att det motsvarade ungefär två ballerinakex...

Tur att jag springer så pass mycket och att jag inte har några viktproblem.

Förhoppningen är att kvällen ska bjuda på ett maxpulstest. Jag har aldrig gjort något sådant förrut men sannolikt sprungit på max i beeptest och liknande. Jag hittade ett upplägg på marathon.se som jag tänkte följa. Vi får se hur det går.

Nu ska jag in till grannhuset och ladda med en sockerchock. Kan man hoppas på kladdkaka Johanna??

5 kommentarer:

 1. Åh, kladdkaka som är så förbannat gott! Visst fikas det när man är pappaledig, och det är gott, men jag läste i nåt nummer av "Vi föräldrar" att stickmammor (alltså mammor som träffas och stickar) håller på att ersätta lattemammorna. Kanske nåt att införa på era torsdagar?

  SvaraRadera
 2. Du och nio mammor låter ju mysigt :-)
  Kladdkaka i alla dess former är ju super och förmodligen också en jättebra och energirik kost inför ett maxpulstest ;-)

  SvaraRadera
 3. Låter ju som en perfekt uppladdning med kladdkaka (eller i alla fall fika) tillsammans med ett gång mammor innan maxtestet. Då det är din (er) tur att bjuda till fika kunde du kanske hoppa över fikabrödet och köra max-puls test med hela gänget! Eller kanske barnvagns-race?

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga hobbies :-) kanelbullsrace ;-)

  SvaraRadera
 5. Staffan: Helt klart gick det ju inte som beräknat men det kommer ju fler chanser.

  Snorkkis: Tror inte att det är rätt forum att börja introducera träning...

  Piratfarsan: Kan det bli bättre!

  Kan meddela att det blev chokladkaka som jag hoppats!

  SvaraRadera