tisdag 27 oktober 2009

Dagens pass: 14 km - 1.02.34

Dags att bestämma sig för vilket tempo jag ska sikta på under Jämjöhalvan den 7 november. Två dagars slit på yogamattan har gett goda resultat utifrån vad jag känner när jag går så förhoppningsvis ska ytterligare 10 dagar göra succé.

Till helgen väntas ett besök i Göteborg så jag får se om det överhuvudtaget blir något mer långpass innan loppet. Möjligtvis på måndag eller tisdag i nästa vecka? Eftersom jag fortfarande inte var säker på knäet så kände jag att 14 km skulle vara lagom idag. Siktet var inställt på 4.30-tempo för att se om jag pallade med. Det blev ett sent pass också, jag kom inte ut förrän strax före 21. Jag gillar verkligen att springa på kvällen men det kan bli lite knepigt att somna...

Resultatet ikväll blev en snittid på 4.28 per kilometer med nästan hälften av kilometrarna mellan 4.20 och 4.23. Knäet började protestera lätt vid 9 km och jag fick ett duktigt håll vid milen som höll i sig passet ut. Inget som visade sig så mycket på kilometertiden men jag tog det lite försiktigare för att spara knäet.

Sett till Jämjöhalvan så är låga 4.20-tider definitivt för snabbt. Det funkar på flack väg men jag hade inte klarat 7 kilometer till ikväll. Målsättningen får nog bli 4.35 till 4.30 under Jämjöhalvan. Kanske får jag acceptera 4.40-4.45 under första fem kilometrarna då det går uppför rätt kraftigt. Förhoppningen är att ta igen det när det bär utför på hemvägen då loppet går på en vändbana.

På plussidan står att det är tävling, att loppet går i dagsljus (inte lätt att springa här ute i beckmörkret) och att jag kan vätska upp lite bättre innan loppet.

Minus mot ett pass som kvällens är att starten går redan klockan 10 på förmiddagen, att jag inte känner banan överhuvudtaget och att den delvis går på grus.

Aftonens pass i siffror;
Medelpuls: 166 Maxpuls: 172
Kilometertider: 4.40, 4.27, 4.23, 4.20, 4.21, 4.27, 4.30, 4.24, 4.23, 4,23, 4.30, 4.30, 4.28, 4.39

5 kommentarer:

 1. Superbra jobbat - du hade ju ett halvt strejkande kna och allt! Har inte riktigt klart for mig om det ar aterkommande smarta eller nagot som dykt upp precis nyligen. Sjalv har hag ett problemkna just nu sa jag ska inviga min foamroller ikvall!

  SvaraRadera
 2. Tack Petra! Knäproblemet dök upp för en dryg vecka sedan efter ett långpass och blev värre efter nästa backpass. Definitivt löparknä så jag fick också tips om foamrollern.

  Den har helt klart gjort nytta redan efter ett par dagar så det var ingen svår smärta i knäet men det kändes att det började mola lite mot slutet.

  SvaraRadera
 3. Vila/kortare pass i helgen är nog inte helt fel även om det mentalt kan kännas helt galet. Men hellre det än att du kör för mycket!Om jag får råda så låter det lite väl tufft med långpass bara ett par dagar före loppet...(?)

  SvaraRadera
 4. Bra pass! Första inlägget jag läser men jag slås av känslan att maran under 4h inte bör vara ett problem för dig! Har du kört långpass upp på 30km eller spar du det till våren?

  //Från en som faktiskt sprungit på 3.56 :)

  SvaraRadera
 5. Hello Miranda, och välkommen hit!
  Jag börjar bli mer och mer övertygad om att 4h inte möter något större motstånd om jag ser till nuvarande flyt. Jag har inte sprungit några 20+kmpass än men det kommer. Mina största hinder för en bra tid kommer vara värmen och ev. blåsor på fötterna...

  SvaraRadera