måndag 26 oktober 2009

Jag älskar att spara pengar

Flög runt i alla stans sportaffärer idag efter en Foam roller, helt utan framgång. De expediter jag pratade med såg mest frågande ut.

Surfade runt på webben men blev lite avslagen med tanke på priserna, 375 + 149 för frakt = 500 spänn. Då har jag nog hellre ont...

Så vad göra? Leta, leta, leta efter min gamla yogamatta som hoprullad blir ganska hård. Kanske inte rätt diameter men det var värt ett försök.

Smärtan kan mest liknas vid när man, långsamt, får en nagel utdragen med en plattång. Eller kanske som när man slår i armbågen. Djup, molande smärta helt enkelt och en domnande effekt på de stackars låren. Det här var nog effektivt.

Hur eller hur så ska det få svida ett par gånger per dag nu under veckan så ska vi se om det inte lägger sig lite. Har jag tur så har jag snart sluppit smärta både i knäet och plånboken.

Jag besparar er foton på mig själv utförandes övningen.

9 kommentarer:

 1. Uppfinningsrikedom skadar aldrig. Hoppas det funkar och att vi får läsa om framstegen!

  SvaraRadera
 2. Det känns verkligen att det behövs. Som en riktigt elak turkisk massör ungefär. Sedan får jag ju bara ha förtroende för de som säger att den muskeln/senan hör ihop med löparknäproblematiken för det är undefär mitt på låret som det gör som ondast tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Har också letat efter en. Tycker även att det borde finnas på gymmmet, men nej. Kanske ska "sno" din uppfinning rätt av. Royalies?

  SvaraRadera
 4. Ja det vore ju fint med lite extra kosing så här inför julen, men jag bjuder på den Lena, som en välkomstpresent :-)

  SvaraRadera
 5. Smart Joel!!
  Det gör ont i början när man har mycket spänningar men det kommer bli bättre. Din smärta tyder på att du säkert har mycket spänningar så bara kör på med rollern lite både morgon och kväll så ska du se att det kommer bli kanon!!

  Jag beställde min på Varsam. 250:- plus frakt, det var det billigaste jag kunde hitta...

  http://www.varsam.se/shop/?artnr=L3130

  SvaraRadera
 6. Ja det var ju definitivt billigare. Jag kör på med mattan ett tag så får jag se. Den rullar inte helt smärtfritt.

  Hur mycket flex är det i densom du har Daniel? Jag har en annan tanke på ett dräneringsrör klätt i liggunderlag nämligen men det kanske blir för styvt...

  SvaraRadera
 7. Tror ett dräneringsrör med liggunderlag borde ge en liknande känsla.
  Min roller verkar vara gjord av typ cellplast, svårt att beskriva flexet. Men tänkt på den som en rulle av frigolit eller cellplast så tror jag du förstår. Den flexar lite lätt men när den trycks ihop så blir den ganska hård, tillräckligt hård för att få mig att skrika när jag körde ITB:n i början ;)

  SvaraRadera
 8. Bra tips! Har försökt hitta en och ska absolut kolla in Daniels köpställe!I USA finns de typ överallt att köpa för en struntsumma. "Problemet" har dock varit att varje gång jag ska åka hem så är min väska för full för att en sån där ska få plats...;-)

  SvaraRadera
 9. Funkar nog lika bra den där!!

  SvaraRadera