söndag 18 oktober 2009

Dagens pass: 18 km - 1.23.32

Idag var jag fortfarande irriterad på gårdagens pass och full av revanschlystnad mot förra veckans långpass där jag tyckte att pulsen låg väl högt.

Målsättningarna med dagens löpning var:
* Samma runda som förra söndagen
* Lägre snittpuls
* Snabbare totaltid

Jag hade vätskat upp mig lite bättre idag och även skippat ett lager kläder jämfört med förra veckan. Det var fyra grader ute och vindstilla - jag chansade på funtionstshirt och vindjacka vilket visade sig funka jättebra.

Jag gick ut runt femminuterstempo första kilometern och började sedan sakta öka upp emot en tänkt målhastighet på 4.45-tempo. Benen kändes lätta trots gårdagens maxpulstest.

Jag hade ställt in Träningspartnern på min Garmin Forerunner, vilket innebär att man kan springa mot sig själv om man sprungit samma runda tidigare. Fram till vändningen vid 9 km, där jag började krokna förra veckan, låg jag mellan 20 och 50 meter "före" min gamla tid. Vid 13 km så hade jag snittat 4.40-tempo med en puls som låg stadigt runt 164. Jag låg nu 140 meter före.

Jag kände att det var dags att välja. Mycket kraft kvar i kroppen så att lägga till några kilometer skulle knappast vara ett problem, förutom att jag fightades mot mitt förra pass då. Återstod att lägga på lite ved på brasan.

Sista fem kilometrarna gick i en snitthastighet på 4.30/Km och avståndet till mig själv ökade. När jag kom hem så hade jag distanserat min förra runda med 416 meter.

Kanske var det onödigt att ta ut sig? Kanske skulle jag fortsatt mala? Men jag var som sagt förbannad och revanschlysten. Och pain is temporary, glory is forever.

Sluttid 1.23.32 (två minuter och två sekunder snabbare än sist)
Snittid 4.39/km (6 sek snabbare än sist)
Snittpuls 163 bpm (7 slag lägre än sist)

Mission accomplished.

4 kommentarer:

 1. Oj!! Vad du pressar på!!
  Bra jobbat!! :)

  SvaraRadera
 2. Nu har jag Jämjöhalvan för ögonen så det är skönt att känna att det finns lite att gå på. Måste säga att det är bra för mig med lite lopp under tiden jag långsiktigt satsar på maran. Håller ångan uppe.

  SvaraRadera
 3. Oj vad bra jobbat! Jag har aldrig testat den virtuella träningskompisen i klockan men det kanske kan vara nåt... Kan man ställa in klockan så att den projicerar en tredimensionell löpare ett par meter framför mig kanske? Som jag kan ta rygg på menar jag. Och i så fall, tar han/hon vinddraget också?

  SvaraRadera
 4. Johan: Jag tycker att det är en lite kul feature som kan peppa en om det inte finns någon att ta rygg på eller rycka ifrån. Den går ju att använda både för att tävla mot tidigare resultat eller när du lagt upp pass med tid/sträcka som målsättning fast med dina krav så kommer den på skam...

  SvaraRadera