tisdag 6 oktober 2009

Dagens pass: 10 km - 44.41 tangerat PB

Idag pep det till i telefonen. Min Garmin 305 hade landat på det lokala postkontoret (läs ICA). Under andakt (och till fruns förtret) har jag packat upp alla grejer och läst bruksanvisningen från pärm till pärm.

Bruksanvisningen lämnar i mina ögon en del att önska men eftersom jag idag känner mig helt ok i kroppen så fick det såklart bli en premiärtur.

Utförligare utvärdering av klockan får så klart komma senare men jag är riktigt nöjd med det jag sett idag. Mindre imponerad är jag, så här långt, av Sporttracks. Ett program som de flesta verkar anse är milsvida överlägset Garmin Training Center. Nu har jag inte tittat på GTC men jag har lagt ett par timmar i ST och lyckas inte få fram ett enda vettigt diagram. Jag vill ju kunna se pulskurvan över distansen eller medelhastigheten per kilometer. Jag får bara till en enda skitfet stapel för exempelvis medelpuls per pass. Inte så intressant. Men jag har naturligtvis massvis att lära...

Passet då? Jodå, tangerat personbästa på milen med 44.41. Gick lite tyngre idag med tanke på de senaste dagarnas hängighet.

Kilometertiderna: 4.55, 4.31, 4.24, 4,18, 4.23, 4.23, 4.23, 4.24, 4.25, 4.32. Snitt på 4.29. Fina, jämna tider och hade jag stått på lite bättre i början så hade jag lätt knipt några sekunder till.

6 kommentarer:

 1. Hittade med lite hjälp av det där Internet hur man skulle ta fram diagrammen jag sökte. Användarvänligt? Nej.

  SvaraRadera
 2. Låter bra att du fick din klocka igår! Då borde jag få min idag! :) Den låter komplicerad :/
  Bra jobbat med löpningen. Ingen dålig tid att prestera på träning. Du kan säkert putsa den där tiden med 2 min när det är tävling :)

  Har du som mål att komma under 40min någon gång?

  SvaraRadera
 3. Tror nog bara man ska hitta sitt sätt att hantera den på. Jag var lite besviken över att vissa fuktioner inte var kompatibla med andra men det får jag köpa. Tror nog att du kommer bli nöjd trots att du haft en polar tidigare.

  Visst finns det en liten dröm om att göra milen under 40. Det är inte förstaprio nu men jag jobbar mig nedåt.

  SvaraRadera
 4. Jag hittade en video på youtube angående mjukvaran. Kanske kan du få ut något av den?
  Det ser najs ut tycker jag! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=_-U5EKRgTgo

  SvaraRadera
 5. host**host** hhmmm skitklocka, skaffa Polar istället ;-)

  bra jobbat på milen!

  SvaraRadera
 6. Har haft min GF305 i ca ett år nu. Är grymt nöjd med den, skulle inte vilja byta bort den mot något annat (möjligen 310:an då). Tycker inte heller den är speciellt svår att använda, men jag hittar ju iofs nya funktioner fortfarande ibland.

  http://connect.garmin.com tycker jag är betydligt bättre än GTC. SportTracks funkar bra när man hittat alla "dolda" knappar.

  Sedan kan jag tipsa om www.gpsies.com om ni ska lägga in förprogramerade rundor i klockan.

  SvaraRadera