söndag 23 augusti 2009

Dagens pass: 10 km - 45.21

Bäst jag betar av det positiva först. 45.21 är en riktigt bra miltid för yours truly, mycket bättre än vad jag trodde jag skulle vara i närheten av just nu. En uttid på 22.01 bådar också gott för en ytterligare sänkning eftersom jag som sagt oftast gör bättre tider på hemvägen.

Oftast. Idag blev det 23.20 på hemvägen och orsaken stavas S-O-L. Inte så spektakulärt varmt men mitt på dagen och klar himmel, mardrömsläge för mig som inte gillar att springa i värmen. Lägg där till att jag inte fått med mig något vatten ut på rundan. Efter 6 kilometer kändes det som att jag kokade. Jag gick kortare sträckor vid tre tillfällen under de sista fyra kilometrarna och när jag kom hem så var jag helt slut.

I efterhand kan jag känna att det gått väl många timmar sedan frukost och att jag skulle tagit det lugnare med tanke på att jag vet hur illa åtgången jag blir av solen. Men faktum är att tempot på utvägen kändes lugnt. Jag tittade inte på klockan förrän vid vändningen och blev förvånad över en snittid på 4.24. Det är bara att inse att formen är god och försöka ta det lite försiktigare nästa gång.

Nu, drygt åtta timmar senare, är jag fortfarande lite darrig i kroppen. Det här är något jag måste komma till rätta med. Historien har ju visat att det kan vara VARMT i början av juni.

För övrigt sörjer jag lite lätt att Friidrotts-VM är ett avslutat kapitel.

3 kommentarer:

  1. Grymt bra tid.. vad är ditt bästa på milen?

    SvaraRadera
  2. Har ingen officiell tävlingstid. Bästa träningstid är just 45.21. Då har jag bara mätt med Google Maps på jogg.se så det är osäkert hur exakt distansen är, men på ett ungefär. Kändes verkligen inget särskilt, snarare dåligt, så därför är jag förvånad. Går nog att hämta någon minut till.

    SvaraRadera
  3. Låter ju bra, då har du nog farten i dig.. nu satsar du ju på lite längre distanser så därför är jag extra impad på dina tider på "kortdistanspass"

    SvaraRadera