tisdag 8 september 2009

Kilometertidsarmband

Eftersom jag är statistiknörd och känner att jag också behöver bli kontrollnazist om mitt fyratimmarsmål ska funka så fastnade jag för en funktion på marathon.se där man kan skapa ett kilometertidsarmband utifrån sin förväntade måltid.

Här är det som jag skulle få utifrån fyratimmarstempo.Men, jag har ju varit inne på detta tidigare, det kommer inte vara fråga om att hålla 5.41/kilometer under hela loppet. Alltså måste armbandet modifieras utifrån vad jag tror är rimligt. Det vill säga, långsammare kilometertider i början, slutet och vid vattenhålen. Jag vill inte behöva ha i huvudet hur mycket tid jag "tjänat in". Håller som bäst på att räkna ut hur tidsfördelningen skulle kunna se ut.

Sedan är ju inte dessa tider någon exakt tempo jag tänker hålla mig till, endast som en riktlinje att jag ligger rätt vid kilometermarkeringarna. Köper jag en pulsklocka så kan jag ju iofs lägga upp rutten där istället. Men den dagen den sorgen.

5 kommentarer:

 1. Pulsklocka är underbart och kan starkt rekomendera Garmin 305. Min träning förändrades radikalt. En superkul grej som pushar framåt i träningen.

  SvaraRadera
 2. Ja det lutar ju åt en sådan. Dessvärre är ju inte föräldraledighet något man blir så tät på... Får se om jag kan mjuka upp tomten lite till jul.

  SvaraRadera
 3. Armbandet kan säkert funka nästan lika bra som en Garmin under maran, men det är - som Anna säger - på träning som Garmin gör sig bäst!
  För övrigt är min bok nu publicerad! Skulle verkligen uppskatta om du ville göra reklam för den på din sajt! Kolla mer här: http://marathonjohan.wordpress.com/maratonmalet/

  SvaraRadera
 4. Det är faktiskt många som springer med dessa armband. jag tycker ändå det är lite bra gymnastik för hjärnan att tänka ut mellantiderna vid km markeringarna; det tar liksom bort lite fokus från att det är tungt att springa.

  SvaraRadera
 5. Johan: Fixat!

  Snorkfröken: Det är ju inte så lätt att räkna på mellantider om man tror att de kommer att variera under loppet. Men om det bara var 5.41:ans tabell så håller jag med dig. Det håller även min smärta borta på långpassen.

  SvaraRadera