torsdag 24 september 2009

Dagens pass: Fartlek 8 km - 37.06

EFtersom jag fortfarande inte är klar i huvudet över upplägget på intervallpass så får fartlek och backe funka som kvalitetspass.

Idag alltså fartlek. Ett ganska kul sätt att få in lite pulshöjningar. Kanske inte världens roligaste att göra det på en vanlig asfalterad väg men det mesta kan funka som checkpoints, brevlådor, lyktstolpar you name it.

Jag började med två kilometer uppjogg, är inte säker men tror att det gick på runt 10.30. Därefter 14 tempohöjningar i varierande hastighet och längd under fem kilometer. Jag försökte att fokusera på teknik och att prova vilket steg som skulle kännas mest löpekonomiskt. Jag har kommit dit när andning och flytet är på rätt ställe och jag kan börja slipa på lite detaljer som jag vet att jag slarvar med ibland.

Allt avslutades med en kilometer riktigt lugn jogg och med tanke på att jag tagit det lugnt i återhämtningsfaserna så måste det gått riktigt fort under vissa höjningar. Tiden stannade på 37.06, 4.38 i snitt.

Senaste fem passen har jag sprungit varannan dag, nu blir det lite längre vila till ett 15-kilometerspass på söndag.

1 kommentar:

  1. Det har sett riktigt bra ut med din träning så lite vila kan nog passa bra nu! Låta kroppen bygga upp styrkan till långpasset på söndag.

    SvaraRadera