onsdag 9 september 2009

En dag i den föräldraledige löparpappans liv

??:??: Hör att ytterdörren går igen när frun åker till jobbet. Har inte ens hört hennes klocka ringa...

07:20: Vaknar av att världens sötaste lilla tjej sitter upp i sängen och säger hej.

07:30-09:00: Tre nyhetssändningar senare är frukosten avklarad.

09:00-09:30: Påklädning, tandborstning, sagostund.

09:30-10:00: Första hundpromenaden. Hinner diskutera med granne 1 om huruvida Africatwinnen är världens bästa motorcykel eller inte, och titta till deras nya växthus.

10.00-10:45: Fönsterputsning i höstvärmen, typ andra gången sedan vi flyttade hit... Elvira äter banan på trappan.

10:45-11:15: Badning av den lilla puddingen11:15: Saga

11:30-12:15 Försöker äta blodpudding. Går sådär. Eller, för mig går det rätt bra. Elvira gillar tydligen kall blodpudding bäst. Och lite blodpudding.

12:30 Ny hundpromenad och dags för pica att sova. Ganska varmt och skönt ute nu.13-14:30: Mer fönsterputs. Mer grannprat, fast denna gång med andra grannen. Borde man tillåta fri jakt på rådjur? Ja, när de äter upp ens plantor och träd. Definitivt då och annars också. De kommer hela tiden undan med den där Bambiskiten.

14.30 Elvira vaknar och samtidigt får jag samtal från min pappa som berättar att han ligger på ortopeden med nylagad lårbenshals. Den andra på tjugo år. Jag lovar att hälsa på under kvällen.
Vi trixar med äppelbitar och smörgås. Går inget vidare. Det som går utmärkt är mitt smusslande med kanelgifflar och kaffe.

16:00 Åter på uppfarten och pratar med granne 1. Granne 1:s dotter och Elvira leker i gruset. Elvira är nämligen grusfetischist. Frun kommer hem.

17:00 Åker till stan för att hälsa på pappa. Köper två dosor snus på vägen. Det var vad han ville ha. Prickar för en gångs skull besökstiden och stannar till 19. Han och två män till på samma rum. Tre sextiplusare med sina katetrar. Fin utsikt hade de i alla fall.20:00 Hemma igen och sitter i soffan och småleker med Elvira, pratar med frun och ser på TV. Frun nattar Elvira medan jag ser vidare på en repris av någon TV-serie om skolmaten och sedan lite Idol. Granne 2 har bjudit på plommon som frun bakat lite kaka på. Eftersom den kanske blev "sådär" så blev vi tvugna att äta upp den istället för att frysa in den. Den hade nog ändå inte gått att bjuda på.

22.20 Nu sitter jag här.

22:30 (sannolikt): Sista hundpromenaden. Jaga lite cats, sniffa runt lite. Sedan i säng och fundera på, för femte natten i rad, varför jag bytte till duntäcke egentligen....

Busy life som ni förstår. Imorgon blir det nog ett kvalitetspass.

God natt.

4 kommentarer:

 1. Fullt upp märker jag ;-) Härlig tid ändå, ta vara på den, det går så ruskigt fort!! Våra barn är 3, 8 och 10 och det superkul om/när de senare börjar idrotta (fast mer egen tid får man ju inte...)

  By the way, känner mig nästan lite hemma när jag läser din blogg, uppväxt i Oskarshamn som jag är har jag också varit mycket i Kalmar och även bott där en period.

  SvaraRadera
 2. Härlig läsning :-) Känner igen mycket från mina båda föräldraledigheter.. Stort leende spred sig när jag läste om din och Elviras dag..

  Jasså Kalmarbo, hmm, enda relationen är nog lumparminnen från när vi var där och hjälpte er lokala räddningstjänst att dyka och leta upp dumpade bilar och annat skräp i vattnen runt Kalmar. Jag hittade en ganska ny BMW vill jag minnas, dumpad strax under Ölandsbrons fäste har jag för mig.. Kul var det ivf. Sen stack vi vidare och jobbade en vecka på Kronanvraket. vilka minnen, 1991, ett mycket bra år.

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för era kommentarer. Visst är det helt underbart? Det bästa av allt är att jag har halva ledigheten kvar!

  Staffan: Så du är från Oskarshamn, då förstår jag att du känner till krokarna häromkring. Det blir fler foton framöver så du kan känna lite nostalgi.

  Piratfarsan: Jag ska ner och springa slingan på Svinö någon dag och ta ett kort åt dig på fyndplatsen...

  SvaraRadera
 4. Låter bra det, hade ingen aning om att det hette Svinö. Men som sagt snart 20 år sedan :-(
  (lite skrämmande när man fortfarande tycker att man är så ung :-)

  SvaraRadera