tisdag 22 september 2009

Dagens pass: 12 km - 56.41

Ok, dags att piska upp veckodosen lite. Tanken är att jag denna veckan ska få ihop 35 kilometer. Förvisso ungefär det som flera av er ultrapersonligheter springer på ett pass men här skyndar vi långsamt. Ska försöka driva upp veckodosen med 10-15 % per vecka i tre veckor och därefter dra ner på dosen i en vecka för lite återhämtning.

Med tanke på ovanstående så blev det 12 kilometer idag. Kvällspass, 15 grader i luften och lite lätt bris. Jätteskönt väder. Benen var lätta och det flöt på fint. Med fyra kilometer kvar kände jag att jag hade bra med krafter kvar och siktade på att inte gå över 4.40 i snitthastighet under resten av rundan. Lyckades nästan, 4.41 på 9:an och 4.44 på sista men det var avstannande (precis som Usain...)

Kilometertider för kalenderbitaren
4.55, 4.47, 4.38, 4.38, 4.45, 4.33 (mestadels utför!), 4.59 (mestadels uppför...), 4.48, 4.41, 4.34, 4.40, 4.44

Snitthastighet 4.43.

På torsdag blir det någon form av kvalitetspass och så blir det 15 km i helgen (ett av septembermålen).

9 kommentarer:

 1. Du ligger verkligen i! Bra tempo du fick till där, låter som du är på G!
  Har du något lopp du tränar till förutom Stockholm Marathon?

  SvaraRadera
 2. Det är faktiskt ett bra flyt. Jag har aldrig tränat på ett sånt sätt tidigare, aldrig försökt forcera liksom.

  Jag vill gärna springa några lopp, runt milen eller halvmaran, men det är svårt att hitta några nu under hösten. Har hittat ett halvmarathon i Blekinge i början av november och så blir det nog Sylvesterloppet på nyårsafton.

  SvaraRadera
 3. Bra fart där! Lutar åt en riktigt bra tid på maran i maj/juni! Du har ju gott om tid till träning!

  SvaraRadera
 4. Johan: Ja det känns bra men som sagt det är kanske inte just nu som man ska formtoppa ;-) SKa komma upp lite i distans och sedan börja kvalitetsträna så jag inte sliter ut mig för mycket och får någon skada.

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat, fina kilometertider. Det är underbart när man har flytet i benen och man kan mala på med lite fart.

  SvaraRadera
 6. Ja det är en helt otrolig känsla, när kroppen säger fortare, fortare! Jag vet inte vad som är skillnaden men så här har jag aldrig känt tidigare och då har jag ändå sprungit en hel del till och från.

  SvaraRadera
 7. Om du inte kan hitta ett lopp så ordna ett eget Joel. Jag och en kille tyckte vi behövde en halvmara här nere på sydkusten och gjorde slag i saken. Med hjälp av hans herrklubb, vänner och släktingar fick vi ihop ett lopp med nästan 100 startande i våras och det var skitkul! Här är kan du läsa om vårt lopp. www.sydkustloppet.se

  Du är välkommen att komma ner och springa till våren om du behöver värma upp inför maran i Stockholm.

  SvaraRadera
 8. Ja det vore något, om jag inte var en sådan hemmamus... Ser ut att vara en härlig bansträckning! Om det inte blåser för mycket förstås. Är absolut vara ett lopp som jag kan tänka mig att springa!

  SvaraRadera