söndag 20 september 2009

Dagens pass: 7,9 km - 41.47

Långpass blev morgonjogg. Morgonjogg i Staffanstorp eftersom vi var där och hälsade på syrran.

Haha, det här passet går till historien. Jag sprang vilse i Tiffany Perssonland!!

Jag uppfattar mig själv som innehavare av ett rätt bra lokalsinne. Uppvuxen på en ö så inbillar jag mig också att jag är rätt bra på att lokalisera vädersträcken. Min tanke idag var att hålla mig någorlunda parallellt med Vagnvägen, vägen som leder från Staffanstorp och in till Lund. Jag skulle bara gena genom centrum först. Ja tjena. När jag nu efteråt tittar på kartan så gav jag mig av i en skapligt felaktig riktning och tyckte att jag hade ett rätt skönt flyt fram till dess att jag började fundera på vart f*n jag befann mig. Efter lite klurande så var det åtminstone inte där jag trodde.

Snabbt beslut om ny riktning och ett försök att kalibrera in de tidigare felaktigheterna. Även detta gick sådär och jag var ruskigt förvirrad innan jag såg ett bekant landmärke.

Jag hade mobilen med mig och det var ju inte som att jag var illa ute på något sätt, men det blev ändå inget roligt.

Eftersom jag inte är helt säker på vart jag sprang så är det svårt att räkna ut exakt distans, men när jag mäter på google maps så kommer jag fram till 7,9 km. Detta tog mig 41.47 - ett snitt på 5.19 per kilometer :-)

Nästa gång ska jag vara lite bättre förberedd.

Sammantaget var morgonjogg helt ok. Nu var det inte aptidigt, halv åtta kanske. Var lite stiff i vaderna och det kan bero på att jag sprungit lite oftare än vanligt sista veckan. Till nästa gång stoppar jag i mig något energirikt innan jag sticker ut också, juice, banan eller något annat. Framåt eftermiddagen var jag nämligen ordentligt ur balans. Blodsockret lär ju ha åkt bergochdalbana.

2 kommentarer:

 1. Ett tips är att du binder ett snöre vid starten och sen matar du ut det under ditt pass.
  Då kan du inte komma vilse, bara att följa snöret tillbaka om du blir orolig...
  Och du kan också mäta snöret efteråt så vet du hur långt du sprungit... Smart va ;)

  Bra pass!
  Och det låter vettigt att få i sig lite energi innan passet! Men jag vet hur lätt det är att slarva.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Janne, ska ta med mig lite snöre nästa gång ;-)

  SvaraRadera