fredag 18 september 2009

Dagens pass: 8 km - 37.09

Sliten efter onsdagens pers på milen så borde jag kanske väntat till imorgon med att ge mig ut igen men helgen bjuder en trip till syrran i Staffanstorp så det var inte mycket att be för.

8 km i lugnt distanstempo för att trampa ut de lite såriga vadmusklerna. Under utlöpet så passade jag på att prova lite olika löpsteg. Försökte känna efter hur det skulle kännas att sänka tempot med en minut per kilometer. Sanning å säga så tyckte jag att mitt steg liknade gångarnas. Jag började svänga med benen och höften fick ta mycket hårdare stötar. Nä, 5.40 får jag spara till jag blir riktigt trött.

Ut till vändningen tog 18.37 drygt 4.39 per kilometer. Jaha då var jag där igen. Försöker ta det lugnt men det går ändå i 4.40-fart. Försöker vänja mig vid att det säkert inte är något konstigt, att jag är bättre än vad jag tror men pulsen sa något annat idag. Jag tog den bara manuellt men efter fem kilometer låg jag på runt 140. Utifrån min teoretiska maxpuls så borde ett liknande pass kanske ligga mellan 120 och 130 slag per minut. Stor felmarginal när man mäter manuellt och hög tid för pulsklocka - vart är du tomtejävel ;-)

Hemresan gick i samma fart 18.31 vilket gav en sluttid på 37.09 och ett snitt på 4.38 per kilometer.

I morgon åker vi som sagt söderut och jag ska försöka få ett morgonpass på de skånska slätterna på söndag morgon.

3 kommentarer:

  1. Tycker du snackar om lugna pass med tider på runt 4.40? Tog mig bra lång tid innan jag hamnade på sådana tider, känns lite som du verkligen är byggd för det här med löpning, potentialen till sub 40 finns där och jag tror du klarar det väldigt snart om du bara vill.

    SvaraRadera
  2. Jag är själv förvånad att det går så "bra". Det känns lugnt i alla fall, men kanske ligger pulsen trots allt lite högt.

    SvaraRadera
  3. Hej Joel! Trevlig blogg du har! Jag kommer följa den. Lycka till med dom skånska slätterna. Det finns backar även om man kanske inte tror det ;)

    SvaraRadera