måndag 11 januari 2010

Dagens pass: 10 km - 44.35

Trots att jag är igång så smått igen så känns det som att jag inte springer längre. Jag har ändå sprungit tre pass den senaste löpande veckan men jag tror att det är långpassen jag saknar. Får planera in ett nu till helgen eftersom knäna känns bättre.

Milpass idag och nollgradigt väder med packad snö som underlag. Känslan fanns i kroppen man jag var lite orolig för knäna. Bäst att öppna lugnt och känna efter. Första kilometern på knappa fem minuter och endast lite lätt känning i vänster ITB de första två hundra meterna.

Tanken var att fortsätta i samma tempo men så gick plötsligt kilometer nummer två på 4.29. I lätt nedåtlut i och för sig men även kilometer nummer tre gick i samma tempo. Det flöt på riktigt bra alltså men fram emot vändpunkten vid fem kilometer fick jag den där jobbiga känslan i kroppen. Rösten som säger att det här kommer inte att hålla.

Eftersom det inte kändes aktuellt med pers idag så rullade jag på, skulle inte spelat någon roll om de sista kilometrarna gick långsamt. Tror att femman, sexan och sjuan höll sig runt 4.20 med en dipp på åttan och nian till 4.30 för att sedan avsluta rätt fint med 4.25.

Totalt 44.35 och endast en halvminut över pers. Lite huvudräkning och snittet borde vara knappa 4.28 per kilometer. Nollgradigt verkar vara mitt rätta habitat. Inget bra tecken inför 5 juni...

Hoppas nu att knäna håller och att jag kan få mig ett långpass till helgen.

3 kommentarer:

  1. Vilket formbesked! 44.35 bara sådär i mitten av januari talar för väldigt bra tider senare under året! Grattis till prestationen!

    SvaraRadera
  2. Fan. Storformen i januari. Det blir stordåd i år. Hoppas knäna håller.

    SvaraRadera
  3. Ja det kändes skönt. Efter bottennappet på löpbandet i lördags så var det fint med en snabb replik.

    SvaraRadera