måndag 16 november 2009

vad händer egentligen...?

Inga inlägg på en vecka.
Ingen löpning på elva dagar heller kan jag meddela.

Vad har hänt? Baconfebern? Tappad sug?

Njä, mest tankarna på annat håll kan jag säga. Det händer mycket i livet just nu.

Pappaledigheten börjar närma sig sitt slut och Elvira ska börja på dagis. En brytpunkt i livet på något sätt. Och där det finns en sådan brukar det lura fler runt hörnet.

Vi har beslutat oss för att flytta. Inte så långt, en och en halv mil kanske. Från skogen och havsnära läge till närhet till dagis, skola och med bättre kollektivtrafik.

Vi flyttade till ett nybyggt hus för två år sedan och trodde att naturen och lugnet skulle väga upp för bristande kommunikationer och lite längre avstånd till det mesta. Att behöva ha två bilar har gnagt mest hela tiden och senaste tiden så har tankarna på när Elvira blir större kommit allt oftare. Här finns ingen gatubelysning och ingen lekplats, inte heller någon pulkabacke. När det är dags för skola om några år och kvällsaktiviteterna kanske kommer igång så kommer det bli lite mer meckande än vad som känns nödvändigt.

Vi har vänt på det tusen varv men är nu säkra på att vi gör rätt. Huset kommer ut till salu i det snaraste och vi sveper av Hemnet dagligen efter ny boning.

Detta var skälet till min bortavaro från bloggosfären, men ikväll blir det löpning!!

6 kommentarer:

 1. Stora beslut tar ofta tid.Liksom stor förändringar kan göra. För mig
  är löpning bästa sättet att lösa sådana där "problem" och att bearbeta det som händer. Förhoppningsvis känner du samma sak när du tar dig tid att springa i kväll! :-)

  SvaraRadera
 2. Visst är det så Ingmarie, du har helt rätt. Dagens pass blev dock inställt på grund av att apokalypsen drog runt knuten...det stormar friskt här kan jag meddela.

  SvaraRadera
 3. Skönt att allt är bra Joel! Tycker ni gör helt rätt som gör något åt situationen om det inte känns riktigt bra. Du får ju lite nya omgivningar att springa i också =) kanske finns det backar? ;)
  Lycka till med husletandet!!

  SvaraRadera
 4. Ja jag har förstått det! hu! Det är de dagarna alternativträning eller löpband är guld värt! Hoppas ert hustak satt fast. ;-)

  SvaraRadera
 5. Vi sitter i lite samma sits faktiskt, 2 bilar ett måste, kolsvart ute, långt till dagis och skolor på mörka, kurviga, smala vägar, visst har våra tankar också varit på att flytta närmare skola och dagis men hittills har det funkat i 5,5 år så vi kör på ett tag till, ungarna har ju trots allt några kompisar som grannar så hade det inte varit för det så hade vi nog också flyttat. Och sen är det det där med en extra bil, viklen kostnad, den bilens kostnad per månad skulle med dagens ränteläge kunna ge oss ett ganska fint hus.. :-)
  Tycker ni gör helt rätt som flyttar, lycka till.

  SvaraRadera
 6. Vi skulle nog också stannat om vi haft barn i dina barns åldrar, det är skitmycket kids här (babyboom i nybyggarkvarteret) så ska vi flytta så gör vi det nu.

  Det där med bilen har varit en hemsko hela tiden så det ska bli svårt skönt att bli av med den ena.

  Tack för stödet, det känns bra!

  SvaraRadera