söndag 29 november 2009

Dagens pass: 12,77 km - 1.03.05

Det är tungt just nu. Jag är inne i en riktig motivationssvacka som startade i och med uppehållet efter Jämjöhalvan. Jag ger mig den på att jag ska ge mig ut mina pass och ride the storm. Bättre tider kommer.

Min tanke var att använda torsdagens och söndagens pass för att rädda upp månadstotalen över augusti vilket var knappa 97 km. Det som hade krävts var ett 12-kilometerspass i torsdags och ett 18-kilometers idag. I torsdags var frun på konferens med övernattning så jag fick skjuta på det. I fredags fick jag influensaspruta med lätt feberkänning både fredag kväll och lördag. Inte aktuellt att springa 30 kilometer idag så jag passade på att prova Johans alternativ till transportlöpning - ärendelöpning. En hyrfilm skulle återlämnas och smör inhandlas.

Ur gömmorna rotade jag fram min gamla Lite Pac-väska som inhandlades inför Ladonia Mountain Trophy på Kullaberg 2006. Ett lopp jag ställde in pga fotproblem. Lastade i en jacka och lite vatten för att få lite vikt i säcken och gav mig iväg.

Måste sett ut som ett träsktroll med reflexvästen över väskan...

Med tanke på febern igår så smög jag iväg i 5.28 tempo och la mig sedan strax under 5-minuterstempo. Det gick segt och varje meter var rätt besvärlig. Stannade klockan vid affären och då hade jag sprungit 6,38 km och var ganska sliten. Inte alls det flyt i benen jag är van vid, inget frånskjut och usel rullning på foten.

Hemvägen blev mest en pina då jag slet upp blåsan jag drog på mig på Jämjöhalvan. Totalt gick rundan i 4.56-tempo och med tanke på några minuters avbrott så borde jag inte haft så ont i benen som jag haft ikväll. Som att släpa runt på två stockar. Kroppen har skrikit efter socker också så det har glidit ner lite julmust under kvällen (min stora drog i juletider)

Jag tror att väskan gjorde sitt och kanske även den lilla slängen av feber igår men pulsen betedde sig ändå normalt. Största anledningen är nog motivationen, jag har inte fokus för tillfället. Huset ligger ute till försäljning och det är visningar till helgen och i nästa vecka, när det är över så kanske inte huvudet är så fullt.

2 kommentarer:

  1. Varför kan man inte få känna löparflow alltid!? Det är tråkigt att hamna i en löparsvacka men eftersom jag precis lämnat min så vet jag att det vänder. HÅLL UT! Måste bara skriva att det är jäkligt bra jobbat att du ger dig ut även när det känns som mest pissigt.

    SvaraRadera
  2. Ja det är frågan Anna? Varför? Men jag ser dig som ett levande exempel på att svackorna har ett slut, det är kul att läsa om hur det går för dig nu så jag är på G jag också.

    SvaraRadera