söndag 22 november 2009

Dagens pass: 12 km - 1.01.17

Efter torsdagens krasch in i den berömda väggen var det på sin plats att börja bygga från början igen. Jag kände att jag tappat fokus efter Jämjöhalvan och att jag i torsdags bara gick ut och sprang på gamla meriter. Nu blir det mer mental träning och en tanke med varje pass.

12 km idag i ett lugnt tempo. Jag snittade 5.06 och hade en snittpuls på 162. Snittpulsen blir låg tack vare en första kilometer med 146 bpm i snitt och genom att jag under kilometer nummer 5, 7 och 8 gjorde satsningar på att komma under 160 i puls. Det gick inget vidare trots rejäl temposänkning. I slutet av km nummer 8 slog klockan om till 159 bpm och jag gav mig tusan på att klara en hel kilometer under 160. Det gick faktiskt vägen med ett snitt på 158 bpm under kilometer nummer 9 dock i 5.45-tempo.

Jag måste säga att jag hänger upp mig helt galet mycket på det här med pulsen. Det var till stor del för att få pulsdata som jag köpte klockan och nu lägger jag alldeles för mycket tid på att tänka på om den visar rätt istället för att bara träna. Får se om jag kan låna grannens någon dag som referens.


Well, well, hur eller hur är jag nöjd med att vara på banan igen och att helgen varit superbra!

6 kommentarer:

 1. Utmärkt! Nästa gång du kör efter pulsen och är i "rätt" zon (antar att du testat ut det?) så fokusera på hur det KÄNNS. Försök minnas den och du kommer snart att lära dig var du "ska vara" och behöver inte ha pulsklockan på hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Nej det är det jag inte har Ingmarie. Jag har svårt att tro att jag springer ett halvmarathon med en snittpuls på 93% av maxHR så antingen har jag mycket högre maxpuls än 220-ålder eller så skenar klockan. Återstår att ta reda på vilket.

  SvaraRadera
 3. mycket högre maxpuls än formeln är min gissning, stämmer för mig, jag borde då ha 182, har istället 203 vad jag vet...vid 182 är det bara lite jobbigt...

  SvaraRadera
 4. Tror med du har hög maxpuls. Du kan ganska lätt testa själv genom att köra ett "maxtest".

  SvaraRadera
 5. Läs t.ex här; utsidan.se/cldocpulstraning_157.htm

  SvaraRadera
 6. Jag har kört ett men jag lyckades inget vidare
  http://tredjegangen.blogspot.com/2009/10/dagens-pass-maxpulstest.html
  Nya försök kommer

  SvaraRadera