onsdag 25 november 2009

Morden

Har ni missat "Morden" på SVT så är det tid att kolla ikapp på SVT-Play för att kunna hänga med i upplösningen.

Morden är en fristående uppföljare på fenomenala "Graven" som gick å SVT för några år sedan. En grupp poliser och analytiker som tar sig an ett snart 25 år gammalt mordfall där en hel familj mördats på en ö i skärgården. Det har kommit nya uppgifter som åter gör utredningen aktuell och gruppen, där flera var med redan när händelsen inträffade, för en kamp mot klockan innan brottet preskriberas. Finns även en parallellhistoria som vävs samman med morden.

Serien är jäkligt spännande och precis som Graven avskalad och med bra personporträtt. De absolut främsta behållningarna är Kjell Bergqvist som gruppens egensinnige ledare, CG, och Göran Ragnerstam som den lätt mysko terapeuten Claes. Scenerna med dessa herrar tillsammans är fantastiska.

Så catch up vettja, två sista avsnitten går kommande onsdagar klockan 21 på SVT1.

4 kommentarer:

 1. Har missat det helt. Kom inte med från början och eftersom jag tittar extrem-lite på tv så har det liksom inte blivit. (Följer bara Sommarpratarna och "Bonde" + nyheterna)Ska kolla hur länge man kan kolla på Svt Play för Kjelle är ju alltid ett säkert kort! :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, Graven var helt sjukt bra. Såg framemot Morden men missade början och har haft ambitionen att komma ikapp via SVT play. Det går inget vidare. Hinner bara följa mina motståndare i Vem kan slå Filip och Fredrik och inser att jag borde fått chansen... ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej på er,
  när jag kollade igår så låg alla avsnitt kvar på Play i alla fall.

  Jag håller med dig Rosenblom om att man ofta tänker att man ska titta ikapp på SVT-play men att tiden sällan infinner sig. Jag håller även med om att du lätt borde platsat i Filip-och-Fredrik-produktionen!

  SvaraRadera
 4. Nåväl. Jag medverkar ju några sekunder i vinjetten varje söndag. Man får va nöjd med det lilla. :-)

  SvaraRadera