tisdag 10 november 2009

Min massmördarhobby

Tänkte försöka berätta lite mer om mig själv på bloggen. Tycker själv att det är kul att läsa om andras liv, åsikter och fritidsintressen vid sidan om enbart löpningen.

Först ut blir mitt modellbyggande.

Jag har byggt motrcykelmodeller i åtta år, uteslutande skala 1/12 och nästan enbart Gp500/MotoGP-cyklar. 2001 hade jag precis slutat plugga (första gången) och hade inte råd att köpa hoj. Av en händelse var jag inne i en leksaksaffär och såg att det fanns motorcykelmodeller, precis som det finns bilar eller stridsvagnar. Jag köpte en och var sedan helt fast.

Vid sidan om löpningen så är det här den enda hobby som jag inte släppt eller tröttnat på. Nu för tiden är det inte så mycket byggande eftersom jag är hemma med Elvira men det blir någon timma i veckan i alla fall.

Byggsatserna är i plast och väldigt detaljrika. Man får själv limma ihop allt och måla delarna. Det finns en stor marknad för andra dekaler än de som kommer med byggsatsen och delar/detaljer för att göra modellen än mer verklighetstrogen.

Jag postar några bilder på hojar jag byggt. Den som är intresserad kan se mer på www.onetwelvth.com.
Så var det ju det här med "massmördarhobby"... Min fru och jag har kallat den det sedan det kom ut att "Helenmördaren", Ulf Olsson, gillar att bygga modeller. Nu är han väl ingen massmördare men modellbyggandet är lagom introvert för att passa en sådan.

10 kommentarer:

 1. Dexter Rydh

  föresten så är det en seriemördarhobby, inte massmördarhobby, en massmördare är stalin, hitler osv, en seriemördare är dom där sköna snubbarna som sitter i källaren, bygger modellmotorcyklar och sen går ut och springer lite innan dom nattar familjen och går ut och mördar nån

  SvaraRadera
 2. du vet att jag inte kan låta bli, har man inget vettigt att göra får man göra ovett

  SvaraRadera
 3. Snyggt tycker jag, även om det aldrig varit min grej :)

  SvaraRadera
 4. Du är duktig! :)
  Byggde själv modeller en gång i tiden och det övergick sedan i radiostyrd bilsport. Det slutade med att jag blev Svensk Mästare 1996 =)

  SvaraRadera
 5. Tror att du är en sådan där person som satsar allt i det han ger sig på Daniel. Ett personlighetsdrag jag avundar.

  SvaraRadera
 6. Fast jag har inget tålamod, hade inte klarat bygga sådär fina modeller med små dekaler och allt. Gav mig på Vasaskeppet en gång och det höll jag på att slå sönder och det blev heller aldrig slutfört.
  Jag är imponerad av dina fina modeller, väldigt verklighetstrogna! :)

  SvaraRadera
 7. ja, med modellerna har jag nog rätt bra tålamod. I mitt jobb har jag det också. Däremot har jag svindåligt tålamod med sådant jag skulle vilja vara bra på men som kräver träning...

  SvaraRadera
 8. Jag byggde faktiskt en motorcykel modell själv en gång i tiden.
  Var med i en modellbyggarklubb någon gång då plasten hade uppfunnits...
  Alltså riktigt länge sedan! Men jag minns att jag nästan lärde mig hur motorn var uppbyggd, så detaljrik var den.

  Det är tur att du valt löpningen och inte ägnar dig åt seriemord eller någon annan tråkig hobby.

  SvaraRadera
 9. Jasså Janne där ser man, det kanske bor en liten plastpulare i dig fortfarande. Eftersom du är en mästare på oldsbergare så kanske jag får säga "limma lugnt"...

  SvaraRadera