tisdag 16 februari 2010

Hus, snickare och Bauhaus

Idag är det 10 dagar till vi får tillträde till vårt nya hus. Man är spänd av förväntan att sätta igång. Badrum och kök ska renoveras av förhoppningsvis händigt folk men redan första helgen sätter jag och svågern släggan i det befintliga köket. Jag tänker mig lite av känslan i Design Simon & Tomas. Pang på bara.

Strax före nyår skickade vi ut offertförfrågningar angående badrumsrenoveringen till ungefär tio firmor. Snabbt svar från fem att dom inte kunde ta jobbet och två som gärna räknade på pris. Efter påtryckning fick vi nej tack från ytterligare en och en cooling som sa att de kunde ta det på löpande räkning...

I offertförfrågan hade vi begärt svar till den 25 januari, ett datum som kom och gick. Tidigt i förra veckan fick vi offert från en firma och i fredags skulle vi få från den andra som uppgett att de räknade på det. Det kom ingenting och idag fick jag mail om att de nog behövde till fredag på sig.

Ni som är bra på att räkna i huvudet får det till nio firmor. En har faktiskt inte svarat alls. Trots påtryckning. Gissa om han får offertförfrågan när det är dags att bygga ut huset?

Som tur är har den firma som svarat gott renommé och vi kommer köra med dom trots att vi inte fått någon offert att jämföra med. Huset kommer vara tomt i mars och det är angeläget att vi får renoveringen gjord då.

Vi har tidigare varit på det tyska byggvaruhuset och kollat ut kakel som enligt skyltar och personal ska vara lagervara. Av fyra kakel/klinkersortet så var en slut på obestämbar framtid, två stycken hade helt plötsligt fått omatchad storlek (ska bli ett schackrutigt golv i badrummet) och något alternativ fanns inte... Åkte därifrån med vitt väggkakel som de tydligen hade hemma.

När vi fick vårt nuvarande hus byggt så flöt allt utan större bekymmer. Jag håller tummarna för att det ska gå vägen nu med.

4 kommentarer:

 1. Nytt hus, det är ju hur kul som helst! Alla planer som man äntligen får sätta i verket. Hantverkare däremot, det är ett annat kapitel...

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte köra igång fort nog, står och stampar i startblocken och vill börja riva tapeter och trasha köket. Nu. Om några veckor låter det säkert annorlunda ;-)

  SvaraRadera
 3. Ah vad spannande med nytt hus!! Ska bli skoj att hora hur det gar med allt snickeri:) Du haller val oss uppdaterade?

  SvaraRadera
 4. Skitspännande! Klart att jag håller er underrättade!

  SvaraRadera