lördag 13 februari 2010

Dagens pass: 8 km - 40.00

Tanken har varit att helgen skulle gå i träningens tecken. Frun och dottern är i Göteborg och förvisso är det mycket jobb men ett pass om dagen skull jag få in. Igår var det dessvärre snöstorm igen så något utepass var inte aktuellt. Fullt upp på jobbet så löpband hanns inte heller med. Det blev armhävningsutmaningen och lite knäböj hemma för att göra något.

Idag bestämde jag mig för att det skulle bli bandet. Jag började jobba 13 så det passade bra att ta det innan dess.

Det blev ett lugnt pass i femminuterstempo utan tempohöjningar. Tittade på OS-invigningen samtidigt och det kändes helt enkelt lugnt och bra. Men fan vad jag längtar efter barmarken. Ni vet den där känslan av cykelvägar innan gruset sopats bort. Mmmmmmmm.

Vi har ett nytt gym på jobbet eftersom hela huset är nybyggt. Bra redskap och riktigt fina Proteusband som är breda och stabila. Men den som har planerat gymmet har inte varit löpare. Banden står dikt an mot en vägg. Väggen är dessutom täckt av gles panel. Konceptet gör att man snabbt blir lite illamående eftersom det känns som att man springer in i väggen helt enkelt. Dessutom sitter det en TV mittemellan banden, ska man titta på den medan man springer så blir det nackspärr. Hade man flyttat bak banden någon meter så hade det blivit bra mycket bättre.7 kommentarer:

 1. Hmm.. ja, det var ingen löpare som planerade. Om man slänger upp speglar kanske man får bort "in i väggen"-känslan?

  SvaraRadera
 2. Och tänk att få se den underbara löptekniken du har med lite speglar :)

  Vem vill springa in i väggen?

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Men det låter ganska jobbigt med en vägg som gör en illamående.. Kanske kan du föreslå dem att vända på löpbanden?

  SvaraRadera
 4. Plankvägg eller speglar? Vet faktiskt inte vad som är värst. På "mitt" gym springer man med näsan 40 centimeter från en spegel. Jag är inte förtjust i utsikten...

  SvaraRadera
 5. Så ni håller med alltså? Jag har mailat den nye gymansvarige idag, en halvmeter bakåt skulle göra stor skillnad.

  SvaraRadera
 6. Ja, vända på banden lät som en bra idé :) Eller sätta upp en fin fondvägg kanske... Men det är ju roligare att ha något ögongodis att titta på medan man maler löpband :)

  SvaraRadera
 7. Petra; Då är nog inte spegel rätt lösning i mitt fall :-) Vi får väl se om de drar tillbaka dem lite. De är tunga som as så jag fulflyttar dem inte själv. Nackdelen med att vända dem är ju att man inte kan se TV:n samtidigt som man springer.

  SvaraRadera