onsdag 10 februari 2010

Dagens pass: 5 km - 23.42

Löpning på jobbets löpande band (Oh, ett janneskämt :-) ) var inplanerat igår. Istället blev det jobb mellan 08 och 22 eftersom kvällsskiftet gick en kort. Hade hoppats att ändå få till ett pass vid åttatiden men det var fullt upp hela kvällen.

Istället blev det en runda idag. Tiden var knapp så det blev en femkilometare som inleddes med en kilometer i femminuterstempo följt av en i 4.50-tempo. Gick därefter upp till 4.30-tempo under en kilometer och avslutade sedan med två kilometrar i 4.50-tempo. Kändes bra idag också vilket är väldigt skönt. Tar det försiktigt nu någon vecka till. Har börjat fundera på om det kan ha varit skobytet som inverkade på knäkänningarna. Visst hade jag lite "issues" innan också men jag gick ändå på i samma takt med de nya skorna. Kan hända att mina knän blev lite irriterade av detta.

Efter den lilla rundan så tänkte jag köra veckans första pass med armhävningar. Passet var som vanligt upplagt på fem set, 21+25+21+21+32. En ganska hårig avslutning. Nu behövde jag inte bekymra mig om det eftersom jag stötte på patrull långt tidigare. Första setet gick fint men jag stumnade en bit i andra och därefter var det lögn att få ut mer än 10-12 stycken i inledningsskedet av varje set följt av lite duttande med 3, 5 eller max 6 armhävningar för att komma upp i det angivna värdet. För att få ihop 32 stycken armhävningar i sista setet fick jag vila fem, sex gånger. Antar att löpningen innan haft inverkan men jag var totalt mjölkig i armarna och så långt sprang jag ju inte. Dessutom springer man med benen vad jag minns...

I helgen ska mina tjejer till Göteborg så jag ska försöka klämma in lite mer träning än normalt. Anledningen till att jag inte ska med själv är att det vankas mera jobb.

På fredag är det bara två veckor till vi får tillträde till vårt nya hus, börjar verkligen kännas spännande nu!

3 kommentarer:

 1. Ohhh! Häftigt med huset!!
  Angående armhävningarna så är det tufft nu. Fixade själv dem men det var precis. Det var ju bara 60sek vila mellan varje set. ;) Har en känsla av att jag kommer köra denna veckan i repris för nästa blir nog för tuff annars....får väl se. Starkare blir vi hur som helst ;)

  SvaraRadera
 2. Ibland går det ju inte att få ihop allt. Skönt att du fick till ett pass dagen efter. Mastodontpass är aldrig roliga att jobba. Jag gillar inte ÖT alls, var ett STORT skäl till att jag lämnade skiftjobbet. Aldrig mat när man ville, aldrig hemma i tid och aldrig rejäl sömn. Gnällig blev jag nu också:)

  SvaraRadera
 3. Daniel; Det var otroligt tufft för mig. Jag gjorde armhävningarna på en dämpad matta, sådan som finns under hantelställen på ett gym. Vet inte om det inverkade men antagligen var det bara att jag sprungit innan.

  Anna; Håller med dig, och sedan vi fick Elvira känns det ännu mindre intressant. Jobbar inte nätter längre utan bara till 22. Passar mig fint.

  SvaraRadera