tisdag 13 april 2010

Gårdagens långpanna

Utlovade en längre resumé av gårdagens pass. I grunden inget märkvärdigt men det, som Staffan noterat, årets längsta pass och det förtjänar kanske mer än två rader?

Gårdagen bjöd på goväder och en vädermässigt behaglig kväll. Jag trampade ut vid 19.30-tiden med en tanke på minst 12 km. Beslutet om 12 eller 15 km fick fattas redan efter 5 km men det kändes bra i kroppen så jag körde på.

Jag höll hela tiden koll på klockan med ambitionen att ligga runt 5 min per km under hela passet. Inte förivra mig om det kändes bra. Tror att jag låg i spannet 4.55-5.07 hela passet så där flöt det fint. Rundan bjöd dessutom på några rejäla motlut som togs i samma konstanta tempo. Som jag skrev i förra inlägget så är det 5-minuterstempo som gäller framöver för att slippa skador. Mängd går före tempo under de närmaste månaderna.

15 km på 1.15.25 känns bra inför Sydkustloppet om ett par veckor.

Redan efter en mil hade jag dessvärre en blåsa under ena tån på vänsterfoten. Nikestrumporna jag körde igår går i soporna nu, inte alls bra. Under sista kilometrarna hade jag också rätt ont i båda höfterna. Detta är en smärta som alltid kommer på långpassen och jag vet inte riktigt hur jag ska bemöta den. Försöker springa med god teknik men kanske handlar det om dåligt stretchade höftmuskler? 15 km och redan ont duger ju inte inför nästan tredubbla distansen.

4 kommentarer:

 1. Hoppas att kroppen hinner vänja sig med några till långpass innan maran. Det räcker ju med att ha ont sista milen... :)

  SvaraRadera
 2. Ja det vore tacksamt, Janne. Jag brukar alltid få mycket slitage på kroppen i form av blåsor och ont i höftmusklerna men det vore fint att minimera det.

  SvaraRadera
 3. Hej Joel! Var sprang du någonstans? Har du tips på bra långpass runt omkring Lindsdal? Åker hem över helgen och löparskorna följer naturligtvis med.

  SvaraRadera
 4. Hej Helena,
  Jag sprang ut till Förlösa kyrka och därefter över Norra Förlösa till länsväg 125 (den som går förbi Läckeby mot Alsterbro). När jag kom ut där så tog jag höger och anslöt till Lindsdalvägen igen vid Mosekrog.

  Nu stack jag in hos mina svärföräldrar och duschade men från Lindebergaområdet bör den vara 16-17 ungefär.

  Om man istället för att fortsätta Lindsdalsvägen springer upp på Nils Holgerssons väg (Förbi Storklas) så kan man lägga till ytterligare fem.

  Jag har tidigare sprungit över Kläckeberga och ut mot flyget. Vet inte hur långt det är dock.

  SvaraRadera