onsdag 14 april 2010

Era bästa strumpor och syn på ortopediska fotbäddar

God damn vilken skön titel!!

Ja det är egentligen inte mer än vad det låter som. Att man inte ska springa i bomullsstrumpor är ju ett känt faktum men därefter då? Personligen har jag ofta problem med blåsbildning vid längre distanser och har därför provat det mesta i strumpväg. Allt från simpla coolmaxvarianter till dubbellagerstrumpor och fetingvarianterna från exempelvis Seger. De senare har nog varit de bästa men jag är fortfarande inte helt nöjd. Jag verkar dessutom ha fått fötter med tår som gillar att gno mot varandra under löpningen vilket gör att jag ofta får blåsor mellan tårna. Sjukt irriterande och även om det är värre med blåsor under hålfoten eller på hälen så är det inte så skönt.

Vad springer ni i för löparstrumpor och vad är era erfarenheter.

I samband med strumpfunderingarna så har jag börjat snegla på ortopediska fotbäddar, dvs sulor gjutna efter mina egna fötter. Jag har en kraftig överpronation på högerfoten och trots Asics Kayanoskor som rätar upp steget en del så funderar jag på om fotbäddarna är värda sitt pris för ökad komfort? Kanske kan de till och med avhjälpa lite av blåsdilemmat eftersom hålfoten får bättre stöd.

Vet att Daniel springer med bäddar, det kanske är fler som också har provat?

9 kommentarer:

 1. Kan nada om bäddar OCH springer faktiskt så gott som alltid i bomullsstrumpor MEN de måste vara väldigt tunna!! Har aldrig haft några problem, har ett par "löparsockor" från Brooks men dessa har en konstig resår. Vår och sommar springer jag i Pumas väldigt tunna korta ankelsockor som jag köper i fempack på Stadium, fungerar klockrent även på maran men de är väldigt tunna!

  SvaraRadera
 2. Sen jag började springa i riktiga löparstrumpor tycker jag att vanliga bomullsstrumpor inte känns sköna längre, så ja, det blir löparstrumpor för mig. Har några par från SOC som är väldigt sköna, och några par kompressionsstrumpor som är i flitig användning. Jag har liksom Staffan också varit ut för löparstrumpor som inte har varit bra - det för att tillverkarna har envisats med att sy in sin logga mitt på foten, vilket gjort att det blivit ett extra lager; som gjort för blåsor...

  Bäddar har jag ingen erfarenhet av, men alla som jag känner som har inlägg har varit supernöjda med sina. Jag är även lite plattfotad men enligt naprapat inte så mycket att jag behöver bäddar - kanske värt att kolla upp om du behöver!

  SvaraRadera
 3. Jag kör ju med fotbäddar som sagt och det funkar jättebra tycker jag.

  Till träning kör jag löplabbets "egna" srumpor och på tävlingar och långpass kör jag med X-Socks kompressionsstrumpor. Jättesköna! :)

  http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1599

  SvaraRadera
 4. Jag kör med lite blandade strumpor men alltid med mina sulor av modell SuperFeet. Som en ortopedisk fotbädd fast inte individuellt anpassad. Funkar hur bra som helst för mig. Dessa sulor finns på Naturkompaniet bl.a.

  SvaraRadera
 5. Sen jag fick hjälp av Anatomic mår mina fötter MYCKET bättre. (http://anatomic.se) Ulf har hjälpt mig massor!

  SvaraRadera
 6. Normalt funkar Löplabbets dubbla för mig, men har också haft problem på långpass. Vissa hävdar att jag bör tejpa fötterna innan, men har ingen erfarenhet av detta. Provar nog snart...

  SvaraRadera
 7. Johan; Jag är total blandmissbrukare själv, just eftersom jag inte lyckats hitta något som jag trivs riktigt bra med.

  Ingmarie; Har för mig att du skrivit någon gång att du vet ALLT om blåsor, har dessa problem blivit bättre av dina fotbäddar?

  Dotra; Jag har funderat på det där med tejp. Hur tejpar man tårna utan att få problem av att tejpkanten skaver? Känns som att en "tejptub" runt en tå kommer att tryckas samman och bli ett än värre problem under fyra mil, eller?

  SvaraRadera
 8. jag springer med alla möjliga sorters strumpor - testat dyrare löparsocks,seegervarianter, men de gjorde mig inte något. Trivs rätt så bra i 5 packet man kan köpa på Intersport för 80:-. Har under vintern använt Seegers brutalt grova långstrumpor (vet inte vad dom är till, fotboll?)tillsammans med ett vanligt par strumpor.

  Jag brukar vända ut och in på strumpan, då gnider inte skarven mot tårna.

  Oftast har jag ganska stora skor, med stor toebox, vilket också gör att jag slipper skavsår, blånaglar och annat.

  Har som sagt väldigt lite problem på den här fronten. Glömmer ibland att klippa ner naglarna i tid, vilket är rent slarv men som också ger mig dom enda skadorna jag fått på tårna.

  SvaraRadera
 9. Ja faktiskt! Har inte tänkt på det förrän nu när du frågade. Men det beror ju på mer än bara fotbäddarna...Strumpor, värme och hur länge man nöter du vet.

  SvaraRadera