måndag 17 maj 2010

Dagens pass: 12,4 km - 1.07.44

Insåg efter morgonens gnällinlägg att jag är en patetisk råtta som försöker få sympatier för något så löjligt som att jag är 35 år och inte har fokus i min tillvaro.

Istället för att spika lister i hallen så blev det 12,4 km lågpulslöpning.

Har haft på känn att spänningarna i fotvalvet kan bero på lite högt tempo och mycket riktigt, idag kändes det inte av alls.

Rundan gick på cykel- och grusvägar, förbi Kalmar Golfklubb och ut till friluftsområdet Värsnäs. Ett varv i 2,5-kilometersslingan och så hem igen.

Inget revolutionerande mer än att jag tog det jäkligt lugnt. Siktade på att hålla pulsen under 155 bpm och lyckades mestadels utom i några uppförsbackar och i slingan som är lätt kuperad.

Ett tag var tempot nere runt 5.25/km men höll sig oftast runt 5.15.

Riktigt nöjd med rundan och antar att det var det här jag behövde. Tog med en bild från Sporttracks för att visa sträckningen. Fantastiskt fint ute mot vattnet.

8 kommentarer:

 1. Hmm, det är som vanligt, när jag läser inlägg om lågpulslöpning så blri jag sugen på att dra på mig pulsbandet för att se var jag ligger men sen glömmer jag av det och kör på känsla iställer, precis som vanligt. Vad jag vet så kan jag ligga på allt mellan 150 och 180 under ett vanligt distanspass :)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar inte heller köra lågpuls. Snarare kör jag oftast på av bara fan... Antagligen är det väl det som resulterat i skador under vintern. Bara det att jag brukar få ont under fotvalven och inte fick det nu borgar nog för att jag bör luffsa lite oftare.

  SvaraRadera
 3. Mysjogg är inte fel men det kan vara svårt att få till det på grund av att man tycker det är för segt. I alla fall jag. Då är det bättre att springa på. Hur som helst verkar det ha varit en fin runda.

  SvaraRadera
 4. Ja jag brukar hålla med dig i ur och skur när det gäller mysjoggandet men jag måste nog börja inse att jag går sönder av att hålla det höga tempo jag ständigt gjorde i höstas. Med pass i lägre tempo kanske jag kan hålla ihop?

  SvaraRadera
 5. Jag hade tänkt att skriva något om att du varit "där" förr och tagit dig ur. Att du inte kan vänta på inspirationen för den kommer inte till dig. Du måste skapa den själv (Ja du känner säkert igen just det där ) Men du verkar ha fixat det snabbt på egen hand! BRA!Kom ihåg att kunna springa är ingen självklarhet. Inte kunna städa sitt hem heller. ;-)

  SvaraRadera
 6. Visst har du rätt Ingmarie, ibland blir det bara så jävla frustrerande att jag inte verkar ha drivet som behövs för att hålla kontinuitet. I vad det än gäller på något sätt.

  SvaraRadera
 7. Ja, jag laser alla kommentarer och kan inte komma pa nagot vettigare att saga an det som redan sagts. Men "patetisk ratta" var val lite hart sagt?

  SvaraRadera
 8. Hårda ord som känns där det bäst behövs för tillfället. Får ta och shapa upp min inställning snart, kan inte fatta att jag har så svårt att hålla kontinuitet i saker och ting.

  SvaraRadera