tisdag 11 maj 2010

Avdelningen när man tror att man är tekniskt bevandrad

Håller på att installera larm i villan och stötte på patrull igår. Centralenheten är monterad sedan ett tag tillbaka och efter att ha satt upp alla deckare så skulle jag ansluta strömkabeln. Fick en del felkoder som gick att lösa men enheten signalerade för telekabelfel.

Jag kollade att telepluggen satt i. Jag kollade så att telefonen funkade. Inga problem. Började till slut läsa manualen och såg att om liknande fel uppstod så kunde man skifta två kabelpar i centralenheten. Kändes meckigt att göra på kvällen så jag sköt upp det till idag.

Nu på morgonen så slog det mig att det bara satt två pluggar i telejacket. Med larmet så skulle det varit tre. Började rota på golvet och hittade en kabel som skulle anslutas till en propp som i sin tur visade sig ligga kvar i lådan.

Stabilt Joel. Någon timmes fipplande helt i onödan eftersom jag trodde mig "veta" att pluggen satt i jacket...

3 kommentarer:

 1. Tur att du i alla fall kom på det innan du hade skruvat ner hela centralenheten och alla givare och skickat tillbaka det till tillverkaren....

  SvaraRadera
 2. ;-) Som du förstår så la jag ner lite tid, lite svärande och förbannade leverantören både en och två gånger innan jag insåg mitt misstag.

  SvaraRadera
 3. Stötte du på patrull så är det väl ett tecken på att larmet fungerade, ha ha

  Det där låter ju annars som något jag skulle göra.

  SvaraRadera