måndag 23 augusti 2010

Gårdagens pass: 10 km - 49.41

Veckan fick klara sig med ett löppass. I fredags var det femårig bröllopsdag i vår lilla familj. Det blev restaurangbesök och en långpromenad mellan mat och glassdesert. Promenaden företogs ner på Kalmars gräddhylla Stensö (vägrar att kalla Varvsholmen för gräddhylla) och jag gick barfota i skorna. Lagom till att vi vände började det bränna under fötterna och väl inne i city igen hade jag ett par fina blåsor som omöjliggjorde löpning under lördagen.

Gårdagens pass blev, förutom veckans första pass, första milpasset sedan omstarten. Lungt och beskedligt och med reflexväst på (är det sant att det redan är höst...?).

Snitthastigheten var moderata 4.58 per kilometer och snittpulsen runt 155 bpm.

Fortatte att växla mellan mitt tidigare steg och ett med högre kadens. Vet inte vad jag ska tro faktiskt. Jag har helt klart lättare att hålla ett högre tempo med mitt gamla sätt att springa men det "nya" känns definitivt mindre skadebenäget. Tror att jag får ta och filma det hela och ta en titt från utifrån.

Gårdagen var annars en dag i fysikens tecken. Vedhuggning, skrapning av husfasaden (shit vilken pump man får på triceps) och grävning av ett trädgårdsland. Allt innan passet. Vaknade i morse och kände mig allt annat än fräsch. Men det hämtade sig och det är ju rätt gott att vara fysiskt trött.

Hoppas att ni har det bra därute.

8 kommentarer:

 1. Milen på en snittfart under 5 minuter är väl inte illa. Vilken fin 5-års dag ni verkar ha haft. Gött att vara tillbaka ordentligt nu eller hur?

  SvaraRadera
 2. Grattis på er dag om än lite för sent! ;)

  Skönt att du kommit igång så fint, det där med kadensen är bara att fortsätta nöta på med, det tar ett tag för kroppen att fatta bara ;) Lite löpskolning är nog inte heller fel.
  Kollade faktiskt min kadens när jag sprang igår och jag ligger på 3 steg/sek. Är det inte detta "kingen" rekommenderar?

  SvaraRadera
 3. Tack! Det var en riktigt fin kväll

  Anna: jag är inte missnöjd med farten, låg smittorna också så det fanns mer att hämta av. Intressanta är att jag anstränger mig för att springa med ett steg som , för tillfället, går mycket långsammare än mitt vanliga. Så länge set kan minska mina skador så är det helt ok.

  Daniel: om både kungen och söderslättspilen rekommenderar tre steg per sekund så kör jag på tre steg per sekund.

  SvaraRadera
 4. Hallå Kingen här ;)
  Trevligt med femårig bröllopsdag, det hade vi i maj faktiskt! En Stensö-promenad en sommarkväll är verkligen inte fel!

  Ang kadensen så är det inte trivialt att komma upp till 90 för mig heller, ligger däremot ofta runt 85, jag tror att om du kombinerar en högre kadens med en hög höft och en lite mera framåtlutad hållning så känns det naturligare och kommer också gå lite fortare "automatiskt".

  Hög kadens och lite för upprätt hållning ger lätt lite känsla av "smurflöpning på stället..."

  Jag och Söderslättspilen bistår gärna med ytterligare råd ;)

  SvaraRadera
 5. http://feedproxy.google.com/~r/Runblogger/~3/_lCesXwsKtY/shorter-quicker-stride-reduces-impact.html

  SvaraRadera
 6. Här är en länk som verkar funka bättre...

  http://peakperformance.runnersworld.com/2010/08/aug-24-new-study-reports-that-shorter-strides-can-have-many-benefits.html

  Nu åter till jobbet hrmppf...

  SvaraRadera
 7. 5 år! GRATTIS! Tur att blåsorna försvann. ta det lugnt med husfejandet. Verkar vara en hiskelig massa jobb! :-O

  SvaraRadera
 8. Grattis till femårsdagen! (i efterskott...)

  Det där med kadens är det något man skall analysera egentligen? Handlar inte löpning mycket om en känsla som infaller och är högst individuell? Om ditt gamla löpsteg känns bättre så är det väl kanske det som passar bäst för dig, kanske?

  SvaraRadera