tisdag 3 augusti 2010

Dagens pass: ca 7 km - 40.00

Fortsätter min upptaktsvecka. Idag i lätt regn. Första två kilometrarna i ett mycket lugnt tempo eftersom jag hade sällskap av familjens näst yngsta medlem, den sju år gamla Bearded Collietiken Raja. Lägligt nog löpande (haha).

Lämnade in henne och tog sedan en ytterligare tur på omkring fem kilometer. Nu i lite högre, men fortfarande lungt tempo.

Hela rundan, inklusive hundstopp, tog fyrtio minuter och jag var inte särskilt sliten. Dessvärre känner jag av något som jag aldrig tidigare haft problem med. Ljumskarna. Inte smärta men definitivt en känsla av ostretchade muskler. Detta bekräftades när jag kom in. Sved ordentligt i ljumskarna när jag lade på lite lätt tryck på knäna sittande i fuskskräddarställning. Hoppas att det endast är ett tecken på att jag startat upp efter långt uppehåll och att det inte är tendenser mot en skada.

9 kommentarer:

 1. Skönt med lite upptacktsvecka. MIn sjukgymnast sa till mig att massera ljumskarna lite om man hade ont i dom så som du beskriver. Ligg i skräddarställning (om du kan, i alla fall så gått det går) Muskeln vid ljumskarna funderar som en gitarrsträng som du liksom spelar på. Fattar du? För att få igång muskeln. Testa och se om du får till det.

  SvaraRadera
 2. Gott, skitbra verkligen att skriva ner när man tränar så här lite halvoffentligt har jag precis kommit på :O. Jag har samma mål som du att istället för att bli en periodare, ha träningen som en del i min livsstil!

  SvaraRadera
 3. Kul att du är igång igen Joel! Hoppas det inte är något allvarligt med ljumskarna. Annas tips låter ju bra! :)

  SvaraRadera
 4. Anna; Ok, tack för tipset. Tror att de är lite ansträngda efter en massa hukande och krypande i en garderob jag byggt i sommar. Men när jag tänkte efter igår så kändes det lite i dem i våras också... ska testa ditt tips.

  Sandra; Välkommen hit! För min del så har det gjort underverk. Nu har jag visserligen fått en dipp här under sommaren men jag tror främst det beror på felaktiga målsättningar än något annat. Hoppas du hänger kvar!

  Daniel; Jag laddar ju för Trelleborgs Halvmarathon 2011!!

  SvaraRadera
 5. Hej! Nyligen bestämde jag mig för att lista Sverigs alla bloggar relaterade till hälsa. Däribland områden såsom recept, näringslära, viktnedgång, träning, livsstil och sjukdomar. Eftersom din sajt passar in där så skulle jag gärna se att du la till den. Iden är att likartade ska hitta motivation att själv fortsätta blogga och utvecklas. Givetvis är det helt gratis.

  http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

  SvaraRadera
 6. Hallå! Nyligen bestämde jag mig för att samla Sverigs samtliga bloggar om hälsa. Däribland ämnen såsom viktnedgång, träning, sjukdommar, mental hälsa, livsstil, mm. Eftersom din blogg passar in där så skulle jag gärna se att du registrerade den. Iden är att likartade ska hitta inspiration att själv fortsätta blogga och utvecklas. Givetvis är det helt gratis.

  http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

  SvaraRadera
 7. Håller med tummarna för att ljumskarna håller sig i skinnet. Har inga bra tips även om jag haft lite känningar där jag med någon gång. Det brukar bara gå över på mig. testa som sagt var Annas tips!

  SvaraRadera
 8. Hoppas ljumskproblemet forsvinner snart! Nu nar du kommit igang med lopningen efter uppehallet sa vill ju faktiskt ha dig har igen!

  SvaraRadera
 9. Ni är för goa! Svårt att sluta med sådana webbvänner!

  SvaraRadera