onsdag 9 juni 2010

Målsättningar/Förhoppningar

Den femte juni både kom och gick. Marathonloppet som var tänkt att bli min sporre för fortsatt träning blev till slut en hemsko av gnagande oro. Det är inte omöjligt att jag kunnat fixa under fyra timmar men en stor del av målsättningen var att komma så förberedd att kroppen inte skulle vara trasig i en månad efteråt.

Året inleddes med skadeproblem men totalt sett så är det den allmänna situationen som för min del inte medger marathonträning.

Oregelbundna arbetstider, tvååring hemma, hus med renoveringsplaner, en hund som får allt för lite uppmärksamhet samt en fru som också skulle vilja röra sig emellanåt och inte bara låta mig vara ute och lubba hela tiden.

Planering och pannben kanske ni säger men jag håller inte med. Ibland funkar det inte.

Det var klokt att ställa in.

Men ett inställt lopp innebär inte att jag ställer skorna på hyllan. Sannolikt blir det också ett marathonlopp någon gång i framtiden. Men nu går funderingarna åt det här hållet:

Träning
* Två pass i veckan.
* 8-15 km per pass.
* Minst ett kvalitetspass varannan vecka.
* Styrketräning med fokus på bål och ben.

Tävling
* Millopp och halvmarathon.
* Lopp som känns kul eller lite speciella.
* Sikta på lopp som accepterar sen anmälan eller t.o.m efteranmälan.

Målsättningar
Halvmarathon under 1.35.
Milen under 42 minuter.
Halvmarathon bör jag klara under 2010, tror mest det är kontinuitet och lite pannben som krävs där, miltiden är mer långsiktig.
När det blir möjligt att låta träningen ta mer plats i tillvaron igen så hänger 4-timmarsvallen löst. Om han DN-snubben klarade det på 50 dagar så vet jag inte om det är så mycket att oroa sig för.

Bloggen kommer att hänga i, det blir dock att ändra lite i headern...får se vad jag hittar på.

3 kommentarer:

 1. Bra och realistiska mål, men kanske du ska lägga in ytterligare ett pass varannan vecka?

  Trevligt också att vi får följa din utveckling via bloggen även i fortsättningen! :-)

  SvaraRadera
 2. Låter bra Joel! Kul att du fortsätter blogga också, jag fortsätter hänga på här! ;)

  Halvmara under 1:35 låter jättebra, du hade det nästan förra hösten och du kommer dit igen. Tycker alltid du verkar hitta tillbaka fort trots uppehåll och skador. Sydkustloppet tyckte jag visade på detta. Fin tid trots att det var det längsta långpasset på länge, dessutom var det ju en ganska tuff bana.

  Vad ska nu bloggen heta då? ;)

  SvaraRadera
 3. Ja du kan ha rätt i det Henrik, jag tror inte att jag kan få till tre varje vecka men varför inte varannan? Ska suga på det lite.

  Daniel; Ja jag tror inte att 1.35 är så långt borta. Jämjöhalvan var rätt kuperad. Med lite mil i benen och några halvmaror i pannan så ska det gå bra.

  Namnet blir kvar - kanske med lite annan syftning.

  SvaraRadera