onsdag 2 juni 2010

Dagens pass: 7,73 km - 37:00

Så här ett par dagar innan Stockholm Marathon fick jag till ett riktigt skönt kvällspass. Tyst och svalt ute. Lite fågelkvitter som ackompanjemang. Försökte hålla mig runt fem minuter per kilometer och 150 bpm. Pulsen var helt på min sida så jag kunde lugnt glida ner mot 4.50 utan att bulsen gick över 150.

Mot slutet så såg jag två damer vara ute och promenera. Visst borde jag kunna komma ifatt innan den sista kröken? Steglängd och frekvens ökade och jag flög förbi dem långt innan kurvan. Besvärande nog fortsatte de åt samma håll... Innebar att jag fick en rusch på 500 meter i 3.40-tempo under sista kilometern. Det sköna är att det inte kändes tungt alls, även om pulsen var uppe på 178 när jag stannade utanför huset.

Under de senaste tre dagarna har jag cyklat till och från jobbet, 7,3 km enkel väg. Jag måste säga att det gett lite extra stuns i benen. Kändes som att jag hade bra klipp att ta till idag.

Till sist kan jag inte låta bli att fundera på om jag skulle kunna göra drygt fem sådana här varv på lördag. Känns inte helt omöjligt. med 4.47 i snitt ikväll så hade jag haft nästan 40 min att spela på mot slutet för att klå fyratimmarsvallen. Vad tror ni, skulle det gå?

3 kommentarer:

 1. Ingen aning, du får springa först så slår vid vad efteråt. Tjing för att lägga det första vadet.

  Vädret ser ut att bli fint, så det är väl bara att springa på och se glad ut.

  SvaraRadera
 2. Haha, ja det låter det Badgear.

  Självklart är det annat än resultatet på 7 km som spelar in. Men fundera går ju.

  SvaraRadera
 3. Du hade säkert klarat det! Låter som ett skönt pass och roligt att benen känns så bra. Väntar fortfarande med spänning på dina fortsatta löparplaner ;)
  Du vill förresten inte veta vad jag sitter här med nu. Dom är runda mörka och smakar choklad ;)

  SvaraRadera