onsdag 17 mars 2010

Jag vill ha fredagsmys

Jag har bestämt mig för att försöka byta tjänst på jobbet.

Det känns som att jag sedan årsskiftet inte fått ihop min vardag och att jag träffar min familj alldeles för lite. Mitt nuvarande jobb innebär att jag jobbar varannan helg varav den ena dagen fram till 22, utöver detta gör jag en till två kvällar i veckan.

Jag har helt tappat överblicken över tillvaron känns det som. Svårt att planera och att få flyt i tillvaron. Min fru drar ett alldeles för stort lass hemma och det känns som att vår hund inte lever det liv hon skulle vilja.

För några dagar sedan blev jag "uppvaktad" av två kollegor på en annan avdelning som gärna ville få över mig till deras grupp. Det skulle innebära långt färre helgpass och inte ens en kväll per vecka. På minussidan står att de däremot gör ett och annat halvnattspass men det känns som att det i stort skulle vara bättre.

Jag ska prata med min chef imorgon och även ta en kontakt med chefen för den andra avdelningen för att se hur det skulle kunna gå att lösa.

6 kommentarer:

 1. Förutom ordet "fredagsmys", som jag avskyr, hehe, så har jag full förståelse för din längtan.

  Själv jobbar jag i princip bara kvällar, helger och morgonpass, utan möjlighet att ändra mina tider. Så jag håller verkligen tummarna för att du har snälla chefer. Tror att fru, dotter och hund skulle uppskatta en Joel som är mer hemma om helgerna och kvällarna. :-)

  Hur ser löp-planerna ut inför helgen då? Jag ska försöka få till ett långpass på fredag - 1,5 mil.

  SvaraRadera
 2. Andra avskyvärda ord; "livspussel", "småskadad" och "feber" :-)

  Jag har hört om dina arbetstider och kan inte säga att jag avundas. I ditt fall är det ju inte så mycket att välja på antar jag, hos min arbetsgivare så finns det ändå många olika arbetsuppgifter och även om flyttningar ställer till det så är det inget knorrande om det.

  Vad gäller löpplanerna så börjar de kännas som drömmar. Dras med feber sedan igår så just nu är det tillfrisknande som gäller. Siktar på ett milpass på söndag.

  SvaraRadera
 3. Förstår dig verkligen! Helger har för mig alltid varit heliga trots att jag jobbar skift. Visst kan man hoppa in och jobba över men jag skulle aldrig vilja ha schemalagd arbetstid på helgen. Har även bytt arbetsplats en gång för att slippa detta.
  Hoppas du hittar en lösning du trivs med!

  SvaraRadera
 4. Min övriga familjs rutiner och mina egna går inte ihop helt enkelt, Elviras liv snurrar på medan jag lägger oregelbundna arbetstider på hög.

  Lägg till detta att min arbetsgivare i senaste avtalet fått till att arbetstid fram till 22, måndag till fredag, INTE är att räkna som obekväm. Pengar är inte allt men varför ska man jobba en fredagkväll utan ersättning?

  SvaraRadera
 5. "Fredagsmys" går ju i och för sig att byta till vilken dag som helst men jag förstår dig!Det funkar ett tag att ha det så där men hur det än är så är "resten av livet", dvs familjen, viktigast.Hoppas verkligen att du hittar en lösning. Byta jobb? Skulle det vara en lösning? Är lite osäker på vad det är du pysslar med.

  SvaraRadera
 6. Jag hävdar att du har fel Ingmarie. Att vara ledig på helgen är det helt klart vanligaste bland människor i vårt samhälle och kulturellt ganska hårt betingat. Har man dessutom en fru som jobbar kontorstider så krockar det en aning.

  För vissa funkar det säkert men jag märker att jag, sedan jag fick barn, blivit mer och mer av en traditionsjunkie. Jag vill ha rutin och ordning och redan. Detta trots att jag tidigare varit rätt hipp som happ med det mesta.

  Jag jobbar som utredande polis och har ganska bra möjligheter att prova på andra anställningar inom myndigheten så länge de inte kräver specialutbildningar. Det handlar nog mest om att inse att det är det här jag behöver och sedan att få tummen ur...

  SvaraRadera