måndag 29 mars 2010

Dagens pass: 10 km - 48.40

Vi har flyttat till sovstaden Lindsdal som ligger en knapp mil utanför Kalmar centrum. Idag var det på tiden att jag fick till ett milpass så jag tänkte börja med att, i sann Kungsholmenanda, ringa in det lilla samhället.

Hur långt är det då runt 6000 personers hemvist? 7020 meter visade det sig. Om man springer yttervarv.

Det hela inleddes med några snabba kilometrar i 4.40-4.50-tempo. Kilometer fyra gick flackt uppåt och efter sex kilometrar började jag lugna ner tempot. De sju kilometrarna, som varvet runt innebar, följdes upp med en tur ut i Förlösa och tillbaka för att landa på totalt 10 km. Jag hade några kilometrar på slutet som snittade över fem minuter per kilometer men kunde lätt avsluta i 4.35-tempo på den sista.

Det känns helt fantastiskt att få lite barmark under fötterna. Även om jag inte har de mil jag ville i benen så tror jag att de två sista månaderna kommer ge mig tillräckligt med kraft för att jag ska kunna lida mig igenom en fyratimmarsmara.

Det var inte så varmt idag, runt sju grader, men eftersom jag inte hittade mina tights så blev det shorts. Aningens kallt runt knäna men helt ok. Så, shortspremiären - check.

4 kommentarer:

 1. Oj, shortspremiär redan?! Kalmar ligger väl på ungefär samma breddgrad som Göteborg, fast kanske lite sydligare iofs.
  Själv väntar jag nog lite med det, förutom på löpbandet då :)

  SvaraRadera
 2. Det var inte ett aktivt val, jag hade glömt tightsen hemma. Jag hade iofs kunnat hoppa över rundan men det var inget alternativ. Lite kallt var det som sagt men va fan, det funkade.

  SvaraRadera
 3. Shortspremiär - läckert. Solen lyste på min skogsrunda idag. Men det dröjer nog till shortsen åker på för mig. Mina sydliga breddgrader till trots.

  SvaraRadera
 4. Du var ju utomhus i alla fall! :-)

  SvaraRadera